| Afdrukken |

crematorium_daelwijck_urnenmuur Bij een crematorium
De asbus geplaatst in een sierurn naar keuze kan bewaard worden in een daarvoor bestemd gedeelte van een crematorium. Vaak is dat een columbarium, een nissenmuur of een daarvoor bestemd terrein, zoals een park of veld. Bij sommige crematoria is het ook mogelijk om een eigen urnengraf te laten aanleggen. Dit zijn meestal kleinere graven waarin een of meerdere urnen geplaatst kunnen worden, eventueel voorzien van een grafsteen of plaquette, overeenkomstig het reglement van het crematorium.


crematorium_ijsselhof_urnenmuur Op een begraafplaats

Ook kan men de asbus op of in een bestaand graf laten (bij)plaatsen. Dit kan zowel in een standaard graf als in een speciaal daarvoor geschikt gemaakt urnengraf. Wil men de asbus plaatsen op of in een bestaand graf dan is daarvoor de toestemming nodig van de rechthebbende op dat graf. Sommige begraafplaatsen beschikken over een eigen columbarium.
 


Op een gesloten begraafplaats

Op gesloten begraafplaatsen -begraafplaatsen die gesloten verklaard zijn omdat ze bijvoorbeeld 'vol' zijn- mogen asbussen bijgeplaatst worden in een graf. Bij de ruiming van het graf kunnen deze asbussen vrij eenvoudig uit het graf worden gehaald en eventueel bijgeplaatst worden in een ander graf of alsnog verstrooid worden of bij iemand thuis worden geplaatst.


Thuis

De asbus kan na één maand, meegenomen worden naar huis. Dit betekent in de praktijk dat de overledene in zijn laatste wil, zelf kan bepalen waar of bij wie z'n as bewaard moet worden. Is er geen laatste wens dan kunnen de nabestaanden dat bepalen.

 

Terug naar inhoudsopgave Cremeren
Terug naar inhoudsopgave Uitvaart encyclopedie

 

 

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.