Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 39
20 september t/m 26 september 2004

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

André Hazes Op tv en in de kranten veel nieuws over het overlijden van André Hazes. Uit al die artikelen 2 verkorte weergaven:

Verschillende kranten, 24 september 2004.
André wilde as lucht in laten schieten
GPD) - André Hazes wilde dat na zijn dood zijn as in Noordwijk de lucht in zou worden geschoten. Hij had een bijzondere band met hotel Huis ter Duin in de badplaats. Twee jaar geleden verklaarde hij in een interview: „Ze zetten straks de urn met mijn as voor hotel Huis ter Duin en dan wordt de as, zo met een vuurpijl, de lucht in geknald. Spat ie precies voor kamer 1012, waar ik altijd gelogeerd heb, uit elkaar. Prachtig idee toch?" Hazes zou het hele plan zelfs al bij de notaris hebben vastgelegd......... Volgens de gemeente Noordwijk is het, onder voorwaarden, mogelijk om Hazes' wens te respecteren, zij het met enige aanpassingen. De Wet op de Lijkbezorging zegt dat as alleen verstrooid mag worden op daartoe aangewezen plaatsen of op open zee. „Dus het is zo dat de as niet terecht mag komen op het strand", zegt de gemeentelijke voorlichter...........

Verschillende kranten, 24 september 2004
Nederland neemt massaal afscheid van Hazes
(ANP) - Nederland heeft gisteren massaal eer betoond aan de donderdag op 53-jarige leeftijd overleden volkszanger André Hazes. Op drie condoleance-registers op internet, waar mensen hun medeleven kunnen tonen, lieten tienduizenden een bericht achter. Bij het huis van Hazes in Vinkenveen lag een bloemenzee. In „zijn" Amsterdamse Arena, waar hij nog eenmaal had willen optreden, krijgt Hazes maandagavond een laatste eerbetoon. Veel artiesten zullen er optreden. Onder hen zijn René Froger, Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis, Blöf en Xander de Buisonjé. Tijdens de ceremonie wordt de kist van Hazes naar de middenstip gedragen, waarnaast twee podia worden ingericht.
De bijeenkomst, die gratis toegankelijk is, begint om 19.30 uur. In het stadion is plaats voor 50.000 mensen. Mensen kunnen de bijeenkomst ook buiten het stadion op schermen volgen. Er wordt nog onderhandeld over een tv-uitzending.
De afscheidsbijeenkomst word dwarsgezeten door de staking bij het openbaar vervoer in Amsterdam. De Arena is maandag niet per metro, maar in principe wel per trein, auto of fiets te bereiken. De Amsterdamse wet houder van verkeer, Van de Horst, vreest een verkeerschaos.

Volkskrant, 22 september 2004, Erven zonder ruzie in de familie (Halve pagina groot met voorbeelden uit de praktijk rondom de verdeling van de erfenis.)
Marjan Langbroek: De afwikkeling van een erfenis kan leiden tot vervelende financiële situaties. Zeker als geen testament is opgemaakt en er stiefkinderen bij betrokken zijn.
Een fikse familieruzie is geen uitzondering bij het verdelen van een erfenis. Een duidelijk testament kan dit voorkomen. Bovendien zijn er wettelijke maatregelen genomen om deze pijnlijke problemen te vermijden.
De regels van hel erfrecht bepalen waaruit de erfenis bestaat, en wie daar recht op heeft. De materie is zo ingewikkeld dat het vaak verstandig is een notaris in te schakelen bij een sterfgeval. Allereerst is van belang of de erflater (degene die is overleden) in gemeenschap van goederen was getrouwd (of een geregistreerd partnerschap was aangegaan). De meeste gehuwden hebben geen huwelijkse voorwaarden laten maken en zijn dus in gemeenschap van goederen gehuwd.

Crematie in Bali Leeuwarder Courant , 24 september 2004. Massale crematie op Bali
In Kuta, op het Indonesische eiland Bali, zijn gisteren meer dan honderd lichamen verbrand tijdens een massale crematieceremonie. Voor de plechtigheid werden de fraai opgetuigde doodskisten door de straten van de populaire badplaats gedragen. Bali is, in tegenstelling tot de rest van Indonesië, overwegend hindoeïstisch.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage