Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
Week 38 , 15 september t/m 21 september 1997
Alle kranten, 15 september t/m 21 september, Minuut stilte in Leeuwarden wordt breed protest in heel Nederland. De zinloze en geweldadige dood van Meindert Tjoelker op vrijdagavond 12 september heeft na een oproep op maandag 15 september van commissaris Cees Bangma een kettingreaktie in het hele land veroorzaakt. Het gevolg was dat er vrijwel in heel Nederland vrijdagavond 19 september een aktie werd gehouden om de dood van Meindert Tjoelker te herdenken.
Pagina uit Leeuwarder Courant om voor het raam te hangenHerdenkingplaats t.b.v. Meindert Tjoelker bij de Waag in Leeuwarden
paginagrote oproep Herdenkingsplaats bij de Waag in Leeuwarden
Leeuwarder Courant

Alle kranten, 15 september t/m 21 september, nog steeds verschijnen er veel artikelen n.a.v. de dood van prinses Diana.
I.v.m. de overbelasting van de site van het Engels Koningshuis heeft gedenkboek.nl de mogelijkheid geschapen om toch
via het Internet te condoleren. Alle condoléances die hier op binnen komen zullen uiterlijk 30 september a.s. naar de Internetsite van het Engels koningshuis worden gezonden.
(
Tekst van het lied dat Elton John zong en speelde op 6 september 1997 bij de Rouwdienst voor Prinses Diana)

Leeuwarder Courant, 16 september 1997, Stichting ontfermt zich over Nassaus in Leeuwarden
De organisatoren van het dit voorjaar gehouden Nassaufestival ontfermen zich over het Friese erfgoed van de Nassaus. Ook zal de stichting aandringen op onderhoud van aan de Nassaus verbonden monumenten, zoals de grafkelder in de Grote kerk in Leeuwarden.

Verschillende kranten, 18 september 1997, GGD' ster uit stelen in woningen overledenen
ANP: De politierechter in Den Haag heeft een medewerkster van de GGD schuldig verklaard aan diefstal van geld van nabestaanden. Ze ontvreemdde tussen 1994 en 1996 meer dan f 10.000,- uit woningen van overledenen.

Verschillende kranten, 19 september 1997, Twents Artiestenbureau ziet brood in de dood
GPD: In Enschede heeft het landelijk artiestenbureau B.VIP.M. de divisie Musical Emotions opgericht. Het bureau wil volgens de coördinator: mensen afhelpen van de standaard begrafenissen en -crematies. Hij vindt dat bij een uitvaart live muziek niet mag ontbreken.

Leeuwarder Courant, 19 september 1997, Een zwarte deken van rouw hing over het aangeslagen Leeuwarden
Jaap Hellinga: Historisch artikel (met foto van een kopergravure waarop de rouwstoet is afgebeeld) over de begrafenis van Prinses Maria Louisa of Marijke Meu zoals het volk haar liefkozend noemde. Bij haar begrafenis waren duizenden mensen op de been, werden uitzichtplaatsen verhuurd voor 100 caroli en werd cavalerie achter de hand gehouden om ongeregeldheden in de kiem te smoren.

Volkskrant, 19 september 1997, Amerikanen al vroeg georganiseerd.
Elf grafheuvels in de staat Louisiana zijn het bewijs dat Amerikanen al 5000 jaar gelden samenwerkten om grafheuvels te maken.

Volkskrant, 20 september 1997, Foto van fiets met kar waarop een grafkist geplaatst kan worden
De fiets en kar kunnen gehuurd worden bij de uitvaartwinkel de Ode in Amsterdam

Volkskrant, 20 september 1997, Zelfmoord
Frits van Veen, in de serie normen en waarden, een artikel over een vrouw die haar vriend zelfmoord pleegde. Hij deed dit omdat hij het leven als zwaar gehandicapte (hoge dwarslaesie) niet meer aan kon/wilde.