Uitvaartinformatie/-nieuws

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
 Week 44 , 28 oktober t/m 3 november 1996
Dela kroniek najaar 1996: magazine voor leden
Artikelen met de volgende onderwerpen:
De 'persoonlijke uitvaart', in dit artikel wordt met nadruk aangegeven dat een persoonlijk cachet aan een uitvaart niet altijd duur hoeft te zijn. Ook worden er enkele voorbeelden als toelichting gegeven. Bijvoorbeel i.p.v. 'losse' rozen bij de uitvaart van een rozenliefhebber, struiken met rozen geven, die op het graf gezet kunnen worden.
De
Top tien van 3 crematoria uit het zuiden.
De
Algemene Nabestanden Wet en haar gevolgen voor de nabestaanden. Ook wordt er in het blad o.a. aandacht besteed aan de gevolgen van de vliegtuigramp in Eindhoven en aan de reacties op de unieke premie- teruggave aan de verzekerden bij Dela.

Volkskrant 30 oktober 1996: Zoeken naar namen
Foto van Marcel Mole met voornoemd onderschrift, waarop twee oud strijders te zien zijn die de namen van bekenden trachten te ontdekken op het Poolse ereveld in Breda.

Volkskrant 30 oktober 1996: Doodsoorten: 'Ziek zijn verrijkt je leven'
Artikel van Martin Schouten over Mieke de Rooy, die 5 jaar geleden te horen kreeg dat ze kanker had en nog maar kort te leven had. Ze verteld in dit artikel wat haar nu bezig houd en met name dat ze nu ook aandacht besteed aan dingen waarvan ze 'normaal' gezegd had laat maar, of dat komt wel een keer. Het genieten van elke dag van het leven staat centraal in dit artikel.

Leeuwarder Courant 1 november 1996: Herdenken van de doden in Mexico een groot feest
Artikel van Gitta Brugman over de specifieke manier van dodenherdenking op Allerzielen in Mexico. Het gebruik van skeletpoppetjes van allerlei materiaal van brood t/m fruit bij de voorbereiding en de dag zelf is heel gewoon. De dag zelf is een dag waarin centraal staat: het eren van de doden en de herinnering aan wat ze van hen geleerd hebben en de goede tijden die ze samen beleefd hebben.

Volkskrant 2 november 1996: De inwendige mens: Voedsel voor de zieltjes
Een artikel van Patrick Faas over de viering van allerzielen in de historische context daarvan en gebruiken die daar uit voort vloeiden. Zoals bepaalde etenwaren als zieltjesbrood, vlechtbrood en duivekater

Volkskrant 2 november 1996: Grafmonument van Oranjes in Delft wordt ontzout
Nieuwsbericht over de vier jaar durende methode om het grafmonument van Willem van Oranje in Delft te ontzouten. Dit om het monument te restaureren dat door het 'inpoetsen' van zout door poetsvrouwen de afgelopen eeuwen sterk in verval was geraakt.

Leeuwarder Courant 2 november 1996: Allerheiligen op Bosnisch kerkhof
Foto (persburo Reuter) van Bosnisch kerkhof in Stup, een voorstad van Serajevo, met honderden kaarsen/waxinelichtjes op de graven.