Uitvaartinformatie/-nieuws

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
 Week 46 , 11 november t/m 17 november 1996
Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor het uitvaartwezen, november 1996
Uitvaartnieuws, een korte rubriek met nieuwsfeiten als: de nieuwe voorlichtingsvideo van het voorlichtingscentrum Natuursteen, 10 jaar Terebinth (vereniging met het doel zorg rond dood en rustplaats te herstellen), aantal uitvaarten moelijk te voorspellen, studiecentrum voor dood en samenleving Universiteit van Utrecht (e-mail:
schoumec@worldaccess.nl), theaterstuk "Liever geen bloemen".
Intervieuw van Jasper Enkelaar met Cors Hage, directeur van Monuta, dat de titel heeft: Monuta kiest voor specialisme einde leven.
Daarnaast nog een zestal artikelen over o.a.:
1. Duitse uitvaartdeskundigen op bezoek, onder leiding van Wim Vlaanderen (Terebinth).
2. Richard Hemker: Allerzielen anno 1996 (veel katholieken in Nederland en met name België gedenken nog steeds de doden, alhoewel dat dan vaak op 1 november gebeurt).
3. Marcel M. Celis: Eeuwigheid op z'n Belgisch; artikel over het instandhouden van grafmonumenten d.m.v. overname voor een symbolisch bedrag.
4. De uitdaging van het koppelen van functie en emotie; een artikel van
Ada Wille.over over haar vak als landschapsarchitect m.b.t. begraafplaatsen en crematoria.
5. Richard Hemker: Vakbeurs Uitvaart '96, kleurrijk, verzorgd en bemoedigend; een terugblik op de Uitvaartbeurs '96 van 2 t/m 5 oktober 1996.
6. Sasja Nicolaï: Standaardpakket niet langer standaard; een artikel over verzekeringsmaatschapppijen en hun mogelijkheden om ook niet standaard'dingen' bij de uitvaart bij te verzekeren.
7. Dick Duynhoven: Kleine verzekeraars hebben moeite met WTN (Wet Toezicht Naturaverzekeringen).

Volksrant 13 november 1996, Doodsoorten, Een gat in de ziel.
Een artikel van Martin Schouten over zijn jeugdherinneringen aan de 2de wereldoorlog.

Volkskrant 14 november 1996, Luistervink spelen op eigen begrafenis.
Gaat over een 65 jarige man in Zuid-Afrika, die zijn begrafenis organiseerde om o.a. te weten te komen wat zijn vrienden echt voor hem voel(d)en.

Leeuwarder Courant, 16 november 1996.
Foto met bovenschrift: Afscheidsritueel voor slachtoffers van vliegramp, daarop zijn een aantal mensen te zien die m.b.v. een vuur een hindoe- afsheidsritueel uitvoeren voor de slachtoffers van de vliegramp.
Foto met bovenschrift: Haye Thomas onder grote belangstelling begraven, op de foto zijn 8 dragers te zien, die de kist met journalist Haye Thomas dragen.