Uitvaartinformatie/-nieuws

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
 Week 49 , 2 december t/m 8 december 1996
Het uitvaartwezen, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nummer 12, december 1996
Met een zestal artikelen:
1. Rob Bruntink: Wanbetalers in de uitvaartbranche. Uitvaartondernemers dienen rekening te houden met wanbetalers c.q. nabestaanden die niet de zakelijke verplichtingen nakomen.
2. Nicolien Reith: Nieuwe gegevens over crematoriumuitstoot. Dit naar aanleiding van het feit dat steeds meer begraafplaatsen een crematorium bouwen op eigen terrein
3. J. v.d. Woude: Moeten de tarieven wel omhoog. Een artikel over de steeds hoger wordende prijzen op begraafplaatsen. Dit terwijl begraaf- plaatsen veelal ook een andere functie hebben zoals park, stilteplaats, natuurgied etc.? Hetgeen volgens de schrijver ervoor zorgt dat er dus een andere berekeningswijze moet worden toegepast dan louter een bedrijfseconomische.
4. drs J.W. Rutjens: "Veel meer dan een bloemetje wegnemen gebeurt hier niet". Een artikel over de veiligheid op begraafplaatsen, die over het algemeen goed geregeld blijkt te zijn.
5. Nocolien Reith: "Geef kinderen begrijpelijke antwoorden". Een artikel over Manu Keirse (schrijver van o.a. Afscheid van moeder, Helpen bij verlies en verdriet) m.b.t. rouw en handelingen daarbij voor kinderen na het verlies van een geliefde.
6. H.L. Kok: 'Sein Herz gehörte den Tieren'. Een artikel over de gemeentelijke begraafplaats gelegen aan en tegen de Cauberg in Valkenburg. Dit is de enige begraafplaats in Nederland waar zich onoverdekt inschuifgraven op verschillende hoogtes bevinden

Volkskrant 4 december 1996. Doodsoorten, 'Een half jaar later is het heel anders'
Artikel van Martin Schouten: In dit artikel worden 2 brieven geplaatst van
de week daarvoor geïnterviewde Albert Blitz. Deze schrijft in deze brieven over zijn gevoelens e.d. (nu al weer een tijd later) naar aanleiding van het verlies van zijn partner.

Leeuwarder Courant. 5 december 1996. Grafkist als kunst in een uitvaartcentrum
Uitvaartbedrijf NUVA wil het uitvaartcentrum aan de Rengerslaan in Leeuwarden een kunstzinnige bestemming geven en nodigt kunstenaars om mee te dingen naar een prijs hiervoor. Het thema van de kunstactie is: 'In persaenlike grêfkiste'.

Leeuwarder Courant. 6 december 1996. D66 vraagt verzachting prille nabestaandenwet.
D66 wil een nieuwe , soepeler nabestaandenwet dit omdat zij hebben geconstateerd dat de huidige nabestaandenwet leidt tot schrijnende situaties.