facultatieve de boskamp logo 200
Voorlichting met een 'historisch' tintje

Open Dag de Boskamp op zaterdag 5 april
Op zaterdag 5 april opent Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn.

In april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie in Nederland plaatsvond. Tijdens de Open Dag zijn alle ruimtes geopend. U kunt een kijkje nemen in de aula's, de condoleanceruimtes, het rouwcentrum en de crematieruimte. Medewerkers informeren u over de vele mogelijkheden voor de invulling van de plechtigheid en de catering. Ook kunt u zien dat er veel mogelijk is op het gebied van de bestemming van de as; van urnen in alle soorten en materialen tot kleine sieraden. Voor kinderen is er een speciaal programma.

Historie
In april 1914 – 100 jaar geleden – vond in Crematorium Westerveld de crematie van de arts C.J. Vaillant plaats. Het was de eerste crematie in Nederland. Er is in de afgelopen 100 jaar op het gebied van dienstverlening en mogelijkheden rondom een plechtigheid veel veranderd. Om dat dat onder de aandacht te brengen organiseert De Boskamp op 5 april deze Open Dag.

Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp

Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp ligt in de bosrijke omgeving aan de rand van Assen en werd in 1980 geopend. Het rouwcentrum heeft vijftien rouwkamers, die voor nabestaanden 24 uur per dag toegankelijk zijn. De Boskamp maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874). De kernactiviteiten van de Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is 'de Facultatieve Groep' op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is 'Eenheid in verscheidenheid'. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

 

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.