Belgische crematoria verwachten deze enorme vraag binnenkort niet meer aan te kunnen. Het Nederlandse Yarden stelt haar crematoria in Oosterhout, Venlo en Heerlen beschikbaar om te voorkomen dat Belgische families geen passend afscheid kunnen nemen.

Hulp net over de grens
Josianne Houben, manager bij Yarden crematoria Heerlen en Venlo: ‘Het crematiepercentage in België is de afgelopen drie jaar gestegen van 50% naar 90%. Deze grote stijging in relatief korte tijd wordt het moeilijk voor de Belgische uitvaartorganisaties om aan deze vraag te blijven voldoen. We weten hoe belangrijk het is voor nabestaanden om op een gewenste manier afscheid te kunnen nemen van hun dierbaren. Wanneer dit met de huidige capaciteit in België niet mogelijk is, voelen wij ons geroepen om zowel nabestaanden als ondernemers onze faciliteiten in Oosterhout, Venlo en Heerlen aan te bieden, zodat het gewenste afscheid alsnog mogelijk is. Wij weten immers dat een goed afscheid mensen verder helpt en daar staan wij voor.’

Populariteit cremeren groeit ook in Nederland
Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: ‘De laatste wens van de overledene om te worden gecremeerd, moet altijd gerespecteerd kunnen worden. Landsgrenzen mogen in deze gevallen geen barrière vormen. Buren helpen elkaar, dus Yarden ziet het als haar plicht om België een helpende hand te bieden.’ Volgens Franken neemt ook in Nederland de populariteit van cremeren toe.

Over Yarden
Yarden is dé afscheidsspecialist van Nederland en heeft al meer dan 100 jaar ervaring met het verzorgen van uitvaarten. De ervaring van Yarden leert dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunt en inspireert zij nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere klant staat voor Yarden centraal. Voor, tijdens en na het afscheid. Elke individuele afscheidswens is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Yarden maakt dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een lage premie. Zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan.

Yarden is één van de drie grootste uitvaartorganisaties van Nederland. De vereniging telt bijna één miljoen leden en heeft geen winstoogmerk. Met 41 uitvaartcentra, 24 crematoria, 26 franchisenemers Uitvaartzorg en 7 begraafplaatsen in heel Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief