Toch wordt er sinds tien jaar in toenemende mate gebruik gemaakt van de mogelijkheid om online een uitvaart te regelen. Aanbieders zijn overtuigd van het gat in de markt. Waarom? Omdat er echt uitvaartorganisaties zijn die een mooie uitvaart bieden tegen een zeer lage prijs.

De vijf grootste misverstanden op een rij:
1. Als het goedkoop is, dan is het vast niets!
De kosten van een ‘standaard’ begrafenis of crematie zijn fors. Een begrafenis komt al gauw op € 7.000, een crematie op € 6.000. Waarom is een online geregelde uitvaart dan zoveel goedkoper? De online-uitvaartaanbieder UitvaartCompact (www.uitvaartcompact.nl) rekent bijvoorbeeld vanaf € 1.700 voor een begrafenis en vanaf € 1.450 voor een crematie. Hiervoor zou je bijna geen uitvaartverzekering meer afsluiten.
Maar stelt het dan wel iets voor? De reden voor deze prijsstelling ligt voornamelijk in het aanbieden van vaste pakketten. Daarbij is er altijd een keuze tussen met/zonder opbaring en afscheid nemen. Afwijkingen van een pakket zijn niet mogelijk en de kosten worden vooraf betaald. Zo weet je precies wat je krijgt, zonder (financiële) verrassingen achteraf.

2. Dan gaan er vast meerdere kisten tegelijk de crematieoven in?
Het is wettelijk zo geregeld dat bij een crematie slechts één individuele overledene met kist in de oven wordt ingevoerd. Ook bij de keuze voor een crematie zonder afscheid, nemen de betrokken medewerkers van UitvaartCompact vlak voor de crematie een moment van stilte in acht. Elke crematie wordt door hen even respectvol uitgevoerd.

3. De uitvaartkist wordt gerecycled of hergebruikt
Een overledene mag niet zonder uitvaartkist of alternatief de crematieoven in. Er kan dus ook geen sprake zijn van recycling of hergebruik, omdat een crematie volledig is en hierna slechts as rest. Elk uitvaartpakket van UitvaartCompact is dan ook inclusief eenvoudige, houtkleurige kist.

4. Het zijn vast start-ups die deze dienstverlening aanbieden
Dat is mogelijk, maar de meeste aanbieders zijn al diverse jaren gevestigd. UitvaartCompact zelfs al 10 jaar en was de allereerste aanbieder van online uitvaarten. Vanaf het begin af aan werden de online uitvaarten van UitvaartCompact professioneel uitgevoerd. UitvaartCompact is namelijk onderdeel van uitvaartorganisatie PC Hooft, die al 85 jaar stijlvolle uitvaarten geheel naar wens verzorgt in Noordwest-Holland. Daarbij is PC Hooft in het bezit van vele uitvaartlocaties waar ook de uitvaarten van UitvaartCompact plaatsvinden.

5. Een online uitvaart is er voor mensen die geen ‘normale’ uitvaart kunnen betalen
Naast dat UitvaartCompact inderdaad een oplossing biedt voor diegenen die het niet kunnen betalen, zijn er ook veel mensen die er bewust voor kiezen om hun uitvaart online te regelen. Soms omdat zij gewoonweg de voorkeur geven aan een simpele uitvaart en soms omdat zij het geld bewust aan andere zaken willen besteden. Ook mensen die al eerder bij leven intiem afscheid hebben genomen van hun dierbaren kiezen vaak voor UitvaartCompact . Dit geeft hen de mogelijkheid om alles vooraf te regelen: het doorgeven van wensen en de betaling. De nabestaanden worden op die manier zoveel mogelijk ontlast.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief