Yarden LogoYarden keert ledenvoordeel uit van € 8 miljoen
Uitvaartorganisatie noteert toename klantwaardering in 2016
Uitvaartorganisatie Yarden kijkt terug op een jaar met goede financiële resultaten en een hoge klantwaardering. Als eigendom van een vereniging zorgt Yarden ervoor dat het resultaat ten goede komt aan haar leden.

Yarden keerde afgelopen jaar een ledenvoordeel uit van € 8 miljoen. Na uitkering van dit ledenvoordeel bedroeg het netto resultaat van de Yarden-groep € 1,4 miljoen.

Ledenvoordeel
Klanten die bij Yarden verzekerd zijn en daardoor tevens lid zijn van Vereniging Yarden, hebben recht op het ledenvoordeel wanneer Yarden Uitvaartzorg de uitvaart verzorgt. Dit geeft nabestaanden recht op een extra besteedbaar bedrag van minimaal 10% bovenop het verzekerde bedrag. Dit bedrag kunnen zij besteden aan de uitvaart van de verzekerde.

Een goed afscheid voor iedereen
Ron Bavelaar, directievoorzitter: ‘Yarden is een sociale onderneming en het eigendom van Vereniging Yarden. We zijn dankbaar dat we ook afgelopen jaar met het ledenvoordeel weer veel nabestaanden hebben kunnen ondersteunen bij het verzorgen van een goed afscheid. Hiermee kregen zij extra financiële ruimte om de uitvaart van hun dierbare in te vullen in lijn met de uitvaartwensen. Yarden hecht hier veel waarde aan omdat het bijdraagt aan onze missie om een goed afscheid voor iedereen bereikbaar te maken. Wij kijken terug op een goed 2016 waarin we onze dienstverlening verder ontwikkeld hebben en deze door onze klanten gewaardeerd zagen met een zeer hoge score van 9+. Een ander voorbeeld van de ontwikkeling van onze dienstverlening is Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering die eind 2016 met veel succes is geïntroduceerd. De verzekering biedt bij terminale ziekte een vervroegde uitkering waarmee de verzekerde extra zorg kan inkopen om langer thuis te kunnen blijven wonen.’

Klanttevredenheid
Yarden is sinds 2013 in het bezit van de Gouden Oor Erkenning. Deze certificering van het onafhankelijke instituut Stichting Gouden Oor is een erkenning voor de klantgerichtheid van Yarden. In 2016 is de klanttevredenheid voor uitvaartzorg opnieuw gestegen van een 9,0 in 2015 naar een 9,2 in 2016. De waardering voor uitvaartfaciliteiten bedraagt een 9,1. Bavelaar: ‘Die gespecialiseerde en hoogwaardige dienstverlening kunnen we alleen waarmaken met de grote passie waarmee onze medewerkers en vrijwilligers iedere dag weer invulling geven aan onze missie om een goed afscheid voor iedereen bereikbaar te maken.’

Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering
In 2016 is Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering succesvol geïntroduceerd. Deze verzekering geeft terminaal zieken de mogelijkheid om een deel van hun uitvaartverzekering vervroegd uit te laten keren. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld aanvullende zorg inkopen om langer thuis te blijven wonen. Yarden biedt hiermee een antwoord op belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de terugtredende overheid en de toenemende behoefte bij klanten aan flexibiliteit van verzekeringsproducten.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.
Voor meer informatie: www.yarden.nl