Agenda

Zwolle. Film: Departures
Zaterdag 15 Maart 2014, 12:00
Contact Tel: 06 49983360

 

departures-movie-poster
Film: "Departures"

Filmvoorstelling in Filmhuis Fraterhuis in Zwolle

Op zaterdag 15 maart a.s. vertoont Yarden Vereniging Overijssel de film 'Departures' in Filmhuis Fraterhuis in Zwolle. 'Departures' brengt het zware onderwerp, het ritueel afleggen van lijken, subtiel met humor. Toch is de film ondanks deze lichte toon allesbehalve luchtig. Hoofdrolspeler Daigo Kobayashi, professioneel cellospeler in een groot orkest in Tokio, moet noodgedwongen zijn nieuwe cello van achttien miljoen yen verkopen als blijkt dat het orkest ontbonden wordt. Hij gaat terug naar het platteland en solliciteert op een advertentie 'departures', in de veronderstelling dat het om een reisbureau gaat, maar niets is minder waar...

Voor- en nabespreking van de film
Met deze film wil Yarden Vereniging een eigentijdse omgang met afscheid, uitvaart en verliesverwerking bespreekbaar maken. Daarom verloopt deze voorstelling anders dan een gewone filmavond: deze film wordt vooraf ingeleid met een presentatie en achteraf krijgen de bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen. De voor- en nabespreking wordt geleid door een deskundige op het gebied van uitvaart en verliesverwerking, ritueelbegeleider Hermien Embsen, oprichter en initiatiefnemer van Het Moment.

Ritueelbegeleider Hermien Embsen geeft een filmanalyse, waardoor de bezoekers niet alleen genieten van de film, maar ook gevoeliger worden voor de symboliek. Zij krijgen zo beter inzicht in de relatie tussen de rituelen in de film en hun eigen ervaringen en ideeën rondom het levenseinde. Na afloop legt Hermien Embsen in de discussie een link tussen de film en een persoonlijke manier van afscheid nemen.

logo yarden
Datum en locatie

De voorstelling wordt aangeboden door Yarden Vereniging Overijssel. De film wordt vertoond in Filmhuis Fraterhuis op zaterdag 15 maart a.s. van 12.30 uur tot 15.45 uur. Vanaf 12.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Aanmelden is verplicht vanwege het beperkt aantal plaatsen. De gratis kaarten voor deze film zijn telefonisch te reserveren via 06 49983360.

   

 

Locatie Filmhuis Fraterhuis in Zwolle

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.