Agenda

Hoogeveen. Leven na de Schiedammer Parkmoord
Donderdag 03 April 2014, 19:30 - 21:00

Yolande Kleiss
Leven na de Schiedammer Parkmoord

Persoonlijk verhaal van Yolande, moeder van de vermoorde Nienke Kleiss

Hoe verwerk je het verlies van je kind, nadat het op brute wijze van het leven is beroofd? Hoe vind je een manier om, samen met je gezin, door te leven? Yolande Kleiss vertelt haar persoonlijke verhaal over de rouwverwerking van haar gezin na de moord op haar 10-jarige dochter Nienke (Schiedammer Parkmoord, 22 juni 2000).

Yolande Kleiss is op donderdag 3 april te gast bij Yarden Uitvaartcentrum in Hoogeveen. Tijdens een openhartige lezing beschrijft zij hoe er na de moord een definitief einde leek te zijn gekomen aan het geluk van haar hele gezin. Zij vertelt hoe de uitgebreide aandacht voor de dood van Nienke enerzijds een belasting is geweest, maar dat deze erkenning van het verdriet anderzijds ook mogelijkheden heeft gecreëerd. Nu, na bijna 14 jaar, kan zij zeggen dat de tijd inderdaad heelt en dat verdriet een plekje krijgt. Hoe dat is gegaan, is een lang verhaal waarin veel factoren - en heel veel mensen - een rol hebben gespeeld. Volgens Yolande bestaat er dan ook geen kant-en-klaar pakket voor rouwverwerking. Wel geeft zij tijdens haar lezing handvatten hoe je als deskundige of als betrokken buitenstaander (van buren tot hechte vrienden en familie) een dierbare nabestaande kan helpen in dit rouwproces. Daarmee richt ze zich op een breed publiek van zowel professionals – zoals uitvaartverzorgers, zorgmedewerkers, ritueelbegeleiders en (rouw)deskundigen – als nabestaanden en andere belangstellenden.

Over de spreker
Yolande Kleiss is de moeder van Nienke Kleiss, die op 10-jarige leeftijd werd vermoord. Deze moord, gepleegd op 22 juni 2000, kreeg landelijke bekendheid onder de naam Schiedammer Parkmoord.

Datum en locatie
Deze activiteit wordt aangeboden door Yarden en vindt plaats op 3 april in Yarden Uitvaartcentrum, Alteveerstraat 136 in Hoogeveen, van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich aan te melden via de website www.yarden.nl/aanmelden of telefonisch tijdens kantooruren via (0528) 26 25 71.

    

 

Locatie Yarden Uitvaartcentrum, Alteveerstraat 136 in Hoogeveen

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.