Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 13, 29 maart 1999 t/m
4 april 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Verschillende kranten, 29 maart 1999, Amerikaanse euthanasie arts Kevorkian voor moord veroordeeld
AFP/Reuter: De Amerikaanse arts Jack Kevorkian is door een jury schuldig bevonden aan moord. Hij heeft veel mensen geholpen bij het plegen van zelfmoord. Kevorkian verdedigde zich door te stellen dat er van moord geen sprake was, maar dat hij zijn patiënt op diens eigen verzoek uit zijn lijden heeft verlost.

Leeuwarder Courant, 31 maart 1999, Bewijs vierde man Tjoelker-zaak wel wettig maar niet overtuigend.
De officier van Justitie vindt het bewijsmateriaal niet zo sterk dat overtuigend bewezen kan worden dat de beklaagde inderdaad de mogelijke fatale trap in de halsstreek van Tjoelker heeft gegeven. Hij vroeg daarom vrijspraak van alle beschuldigingen. De rechtbank doet op 13 april uitspraak.

Verschillende kranten, 31 maart 1999, Jongeren bekennen grafschennis Axel
ANP: Drie jongeren hebben bekend dat ze eind januari twee graven in het Zeeuwse Axel openden en daaruit stoffelijke resten hebben weggehaald. Een van hen wilde zijn verzameling van dierlijke botten uitbreiden met een menselijke schedel. De inmiddels gevonden skeletdelen zijn in de geschonden graven teruggelegd.

Leeuwarder Courant, 31 maart 1999, Leerkracht kan kind goed helpen bij rouwen
Eva Vriend: interview met Auke Steensma van de onderwijs- begeleidingsdienst GCO Fryslân. In het artikel wordt met name aandacht gegeven aan de rol die onderwijzers hebben bij de begeleiding van rouw op school. Citaat: Het is juist heel belangrijk dat je kinderen betrekt bij de uitvaart. Anders slaat hun fantasie op hol. Zo kan een kind zich in zijn hoofd halen dat hij de schuld heeft aan de dood van zijn zusje. Hij was immers niet zo aardig geweest en had haar niet met zijn spelletjescomputer laten spelen".

Leeuwarder Courant, 3 april 1999, Samen rouwen noodzaak
Nico Hylkema: artikel en interview met Joachim Duyndam n.a.v. het proefschrift: 'Denken, passie en compassie'. In het artikel o.a. aandacht voor de massale rouwuitingen van de laatste jaren n.a.v. de dood van Wytze Tjoelker, Jos Kloppenburg en Marianne en Froukje uit Gorkum. Citaat: ' Dan kom je automatisch uit bij de stille marsen tegen zinloos geweld. Eigenlijk een soort ritueel om verdriet uit te drukken, maar ook verontwaardiging'.

 

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products

Naar Uitvaartmedia homepage