Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 19, 10 mei 1999 t/m
16 mei 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
ik ben tegen zinloos geweld ! In vrijwel alle kranten ook deze week nog veel aandacht aan de moord op Marianne Vaatstra. Er is nu ook een speciale homepage aan haar gewijd.

Leeuwarder Courant, 11 mei 1999, Uitspraak hof in zaak Tjoelker aangevochten
Het Leeuwarder gerechtshof had in de zaak Tjoelker in hoger beroep geen toestemming mogen geven om de dagvaardiging te verzwaren met onder meer doodslag en zware mishandeling. Dit stelt de advocaat van de verdachte in het schriftelijk processtuk dat hij vandaag bij de Hoge Raad heeft ingediend.

Leeuwarder Courant, 12 mei 1999, gerestaureerd hek bij begraafplaats monument
Het hek bij de begraafplaats aan de Hegedyk in Grouw is op initiatief van een aantal Gerdyksters fraai gerestaureerd. De gemeente had het hek in het verleden ernstig verwaarloosd. Het opknappen van het hek heeft f 30.000 gekost. De helft is bijeengebracht door de inwoners en het bedrijfsleven en de andere helft door de gemeente Opsterland. Het toegangshek tot de begraafplaats is nu als waardevol kunstwerk op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst.

Verschillende kranten, 15 mei 1999, Nieuwe rustplaats voor Greta Garbo
AP: Ruim negen jaar na dood van Greta Garbo zullen haar stoffelijke resten worden teruggebracht naar haar geboortestad Stockholm. De enige erfgename heeft dat bekendgemaakt. Haar as werd na de crematie in New York bewaard tot haar nicht bepaald zou hebben waar de urn heen moest. De nicht heeft nu beslist dat het Skogskyrkogaarden wordt, een begraafplaats ten zuiden van Stockholm, waar Garbo's ouders begraven liggen.

 

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products

Naar Uitvaartmedia homepage