Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 20, 17 mei 1999 t/m
23 mei 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Leeuwarder Courant, 17 mei 1999, 'Meer hulp nodig voor verplegers stervenden'
Ziekenhuizen, verpleeg- en zorginstellingen moeten volgend de vakbond CFO meer doen aan opvang en begeleiding van verpleegkundigen die sterfgevallen meemaken. Ook zou er per instelling een trauma-opvangteam moeten zijn en moet doorverwijzing naar psychologische hulp mogelijk zijn. Bij het lopende cao-overleg is traumabegeleiding een van de punten van aandacht.

Volkskrant, 17 mei 1999, Zeeuwen verzetten zich tegen filmopnames
Zeeuwen hebben zich voor de tweede maal verzet tegen opnames van de film Wilde Mossels een debuutfilm van regisseur Erik de Bruyn. In Stavenisse verzette de bevolking zich tegen het filmen op de plaatselijke begraafplaats. Het gemeentebestuur moest na de protesten de al verleende vergunning intrekken. De filmploeg is uiteindelijk uitgeweken naar een begraafplaats in Brabant. De film is een verhaal over drie Zeeuwse jongeren die zich vervelen en er van dromen hun eiland te verlaten.

Volkskrant, 20 mei 1999, Doodswens vrouw kan tot doodstraf moeder leiden
Een ernstig verlamde vrouw in Florida heeft van een rechter het recht gekregen om te sterven, maar het gevolg zou wel eens kunnen zijn dat haar moeder de doodstraf krijgt wegens moord. Haar moeder heeft haar namelijk tijdens een ruzie neergeschoten en daardoor is ze vrijwel geheel verlamd. De moeder wordt nu beschuldigd van poging tot moord, maar de openbaar aanklager heeft al verklaard dat hij de aanklacht zal aanvullen met moord.

Verschillende kranten, 20 mei 1999, Lijk lag maanden in afgeplakte auto
AP: Een half vergaan lijk heeft maandenlang in een auto in het Beierse Traunreut gelegen. Het lichaam van de man die zelfmoord heeft gepleegd bleef zolang onontdekt omdat de achterruit en de ramen van de auto waren afgeplakt met zwarte folie.

Verschillende kranten, 22 mei 1999, Tammy Wynette overleed op natuurlijke wijze
AP:Tammy Wynette is overleden aan een hartverlamming die werd veroorzaakt door bloedproppen. Haar vier dochters hielden haar dokter verantwoordelijk voor de dood van de zangeres en eisten een schadevergoeding van 100 miljoen gulden. De rechter gelastte toen het lijk op te graven en liet het onderzoeken door een autopsie-arts, die met voornoemde conclusie kwam.

Verschillende kranten, 22 mei 1999, Broer Diana koopt 'Candle in the Wind'
Reuter: Diana's broer, graaf Charles Spencer heeft de handgeschreven partituur van 'Candle in the Wind' op een veiling van Shotby gekocht. De partituur zal vanaf juli te bezichtigen zijn in het aan Diana gewijde museum op het landgoed van de Spencers.

 

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products

Naar Uitvaartmedia homepage