Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 22, 31 mei 1999 t/m
6 juni 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Leeuwarder Courant, 31 mei 1999, Jeneverdouche voor graf Aldgilles
Het Staverse graf van de oudfriese koning Aldgillis is weer een flinke zwerfkei rijker. Net als in de voorafgaande 68 jaren heeft de Delftske Studinteskelskip het symbolische graf van een nieuwe kei met ingebikt jaartal voorzien. Deze zwerfkei werd nadien met jenever gedoopt.

Volkskrant, 1 juni 1999, Kennedy's lijkkist in zee gedumpt
Tim Overdiek: Uit de onderzoeksgegevens van de CIA die vandaag vrijkwamen blijkt dat de bronzen lijkkist van de vermoorde president John F. Kennedy op de bodem van de zee ligt. Tijdens het transport destijds van Dallas naar Washington werd de kist beschadigd, o.a. ontbrak er een handvat. Uit de nu vrijgekomen documenten blijkt dat men de gehavende kist begin 1965 aan boord van een vliegtuig heeft geladen en voor de kust van Maryland in zee te hebben gedumpt. Uiteindelijk werd Kennedy in houten lijkkist begraven.

Verschillende kranten, 2 juni 1999, Opeisen kindsdeel na sterven ouder van de baan
ANP: De Eerste Kamer is gisteren akkoord gegaan met het erfrechtstelsel dat de positie van de langstlevende echtgenoot versterkt ten opzichte van de kinderen. Aan dit nieuwe 'versterfrecht' ging een discussie vooraf van bijna vijftig jaar.. Nu moet er nog steeds een testament op worden gemaakt om te voorkomen dat de langstlevende echtgenoot verzorgd achterblijft. Echter voordat de wet in werking treed (ongeveer 2001) zal er eerst een zogenaamde bezemwet (om geconstateerde gebreken in de huidige wet op te heffen) door de beide Kamers moeten gaan.

Verschillende kranten, 3 juni 1999, Egyptische mummie Janus heeft zijn 'gezicht' terug.
ANP: Van de eeuwenoude Egyptische mummie Janus zijn gezicht is een reconstructie gemaakt, welke door de Egyptische ambassadeur in Nederland werd onthuld. Dankzij een nieuwe techniek kon men zonder de mummie te beschadigen het hoofd van de mummie bestuderen en berekenen, op basis daarvan heeft men een verantwoorde reconstructie kunnen maken.

Verschillende kranten, 4 juni 1999, Piramide van Gizeh na restauratie heropend.
AP: De grootste piramide van Gizeh is gisteren na een restauratie van meer dan een jaar weer opengesteld voor het publiek. Dankzij een nieuw ventilatiesysteem kan het door de toeristen uitgewasemde en tot nog toe desastreuze vocht veilig worden afgevoerd.

Verschillende kranten, 4 juni 1999, Monument voor vermiste personen in Utrecht onthuld.
Minister Peper heeft vandaag het monument voor vermiste personen onthuld. Het beeld is een initiatief van de Vereniging Achterblijvers na Vermissing (VAV). Deze organisatie wil daarmee familie en vrienden een plek geven waar ze hun vermisten kunnen herdenken.

 

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products

Naar Uitvaartmedia homepage