Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 26, 28 juni 1999 t/m
4 juli 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Telegraaf, 28 juni 1999, Wat kost begraven?
Theo Mebius: artikel over o.a. verzekeringen voor de uitvaart.
Het blijkt dat in Nederland miljoenen mensen zich hebben verzekerd voor de uitvaart. De grootste uitvaartverzekeraar in Nederland DELA alleen al telt ruim 2,1 miljoen verzekerden. In het artikel wordt verder ook aandacht geschonken aan de verschillende soorten 'uitvaartverzekeringen' als de natura-, de kapitaalsverzekering en het deposito. Ook wordt er aandacht geschonken aan de kosten van een uitvaart en de mogelijkheden die sommige uitvaartverzekeraars bieden om zich ook te verzekeren voor een grafsteen e.d.

Verschillende kranten, 29 juni 1999, Rouwbegeleiding markt voor kerken
ANP: Naar aanleiding van het onderzoek Rouwgroepen in de
Rooms-Katholieke geloofsgemeenschap blikt dat er meer groepen moeten komen voor mensen die hulp zoeken bij het verwerken van een sterfgeval. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste nabestaanden rond het overlijden van een dierbare steun aan het geloof te hebben gehad, ook als zij niet meer het geloof praktiseren.

Leeuwarder Courant, 3 juli 1999, Alarm over groot tekort aan organen.
Er zijn in Nederland te weinig harten en nieren beschikbaar voor transplantatie. Het aantal beschikbare donororganen is het eerste kwartaal van dit jaar schrikbarend gedaald. Een duidelijk oorzaak voor de plotselinge daling is er niet. transplantatiechirurg Rutger Ploeg van het Academisch Ziekenhuis Groningen noemt de dalingen schrikbarend. "Waar blijven ze? Er overlijden niet minder mensen." De landelijke actie voor
donorregistratie heeft tot nu toe weinig opgeleverd, dus de vraag om toestemming door de arts blijft cruciaal.

 

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products

Naar Uitvaartmedia homepage