Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 29, 19 juli 1999 t/m 25 juli 1999
overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Leeuwarder Courant, 19 juli 1999, Deinum heft tol voor kerk. Iedereen die afgelopen zaterdag Deinum in of uit wilde rijden, zag zijn weg verspert door een slagboom met wachthokje. Tegen betaling van een gulden ging de slagboom weer open. Deinum voerde de hele zaterdag actie om geld bij elkaar te sprokkelen voor de restauratie van het hek en de muur rond het kerkhof van de hervormde kerk met de 'sipel' , de actie leverde ongeveer f 15.000 op.

Verschillende kranten, 21 juli 1999, As van Dante in bibliotheek teruggevonden
AFP/ANP: Na zeventig jaar is in een bibliotheek van Florence een deel van de as van de dichter Dante Alighieri gevonden. Een medewerker stuitte in een rekje bij toeval op de stoffelijke resten. De as werd destijds na opening van de Tombe van Dante in Ravenna in 1865 over zes zakjes verdeeld. Een van de zakjes werd cadeau gegeven aan de centrale bibliotheek van Florence.

Verschillende kranten, 21 juli 1999, Uitvaart op zee voor neergestorte Kennedy's
ANP: John F. Kennedy en zijn vrouw Carolyn Bassette en haar zus Lauren hebben een simpele uitvaart op zee gekregen. Hun as werd uitgestrooid over het water vlakbij de plaats waar hun vliegtuigje vorig weekend neerstortte. De uitvaart plechtigheid vond eerder plaats dan verwacht. Op aandringen van de familie werden de media op flinke afstand gehouden. De afscheidsplechtigheid wordt in New York in de St Patrick kapel gehouden. Daar ging Jacqueline Kennedy Onassis vaak naar de mis.

Volkskrant, 21 juli 1999, graf naast dat van Marilyn Monroe te koop.
Voor zo'n f 46.000 kunnen liefhebbers een graf kopen, vlakbij dat van Marilyn Monroe, in de Westwood Village Parkbegraafplaats in Los Angeles. Het stukje grond is eigendom van de familie Guttery, die een eigen graf daar geruimd heeft.

Leeuwarder Courant, 21 juli 1999, Rouw rafelt op het water langzaam af.
Fedde Dijkstra: interview met de Sneker uitvaartverzorger Jan AEbe de Boer over dien eigen kleine particuliere uitvaartmuseum dat bij zijn bedrijf hoort. In het interview aandacht voor oude gebruiken maar ook nieuwe ontwikkelingen als draagsters, door de Boer 'draagmoeders' genoemd, een geintje moet immers kunnen zegt de Boer, juist in dit ernstige vak. Op zijn boot stonden dan ook de letters UZL, dat stond voor UitZonderLijk, want dat is een begrafenisondernemer die een boottochtje maakt.

Leeuwarder Courant, 23 juli 1999, Funeraire reisgids vol pikante feitjes
Aly Knol: boekbespreking van: "Wandelen over Londense kerkhoven - de dodenakkers en hun legendarische bewoners- Uitgegeven door Elmar, Rijswijk, 288 blz. f 32,50

Leeuwarder Courant, 14 juli 1999, De Rouwadvertentie als afscheidsbrief
Fred Nicolai: artikel over de ontwikkeling van rouwadvertenties gedurende de laatste vijf jaar. In deze korte periode is de mogelijkheid en de uitvoering van rouwadvertenties flink gewijzigd. was tot voor vijf jaar terug de standaardadvertentie veelal voorzien van standaardtekst, tegenwoordig is vrijwel alles mogelijk. Van tekeningen tot en met handgeschreven teksten, foto's etc., in het artikel ook aandacht voor de specifieke noordelijke gewoonte dat de hele gemeenschap publiekelijk afscheid neemt van de overledene, buren, straten en hele dorpen zetten advertenties. Het is dan ook niet ongewoon dat de Noordelijke kranten elke dag 2 tot 4 pagina's vol met rouwadvertenties hebben.

Verschillende kranten, 14 juli 1999, koning Hassan van Marokko overleden.
Koning Hassan van Marokko is op zeventig jarige leeftijd overleden. Hij heeft meer dan 38 jaar op de troon gezeten en was daarmee de langst regerende vorst van Afrika en de Arabische wereld. In Marokko wordt veertig dagen gerouwd.

 

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products

Naar Uitvaartmedia homepage