Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 33, 16 augustus 1999 t/m 22 augustus 1999
overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

 

Volkskrant, 18 augustus 1999, Beroepsweners innen 50 gulden per huilbui
De moeder van de Chinese fabrieksdirecteur Chen was een harpij van een mens. Toen ze doodging was er voor droefheid niet veel reden. Maar omdat ook in China een begrafenis een smartelijk gebeuren behoort te zijn, huurde Chen een vijftal beroepskrachten in. In alle gewenste toonaarden zette dit klaagkoor het op een huilen en schreien. De vrouw klaagde tegen haar man om dit hypocriete gedoe en begon te krijsen. Weldra volgden anderen haar voorbeeld. Aan het eind van de begrafenis keerde Chen de professionele klager f 50,- uit. De familie vond dat oneerlijk, zij hadden toch minstens even hard geweeklaagd?. Chen gaf hen gelijk en keerde hen ook f 50,- aan huilpremie uit.

The Guardian, 18 augustus 1999, Mao's eeuwige leven is een huzarenstukje
Mao Zedong die in een kristallen sarcofaag in het mausoleum op het Plein van de Hemelse Vrede ligt had eigenlijk gecremeerd willen worden. Maar toen hij in september 1976 stierf gaf het politbureau de opdracht Mao's lichaam te prepareren om het te kunnen bijzetten. Binnen twee uur nadat Mao zijn laatste adem had uitgeblazen hadden de vitale organen verwijderd moeten worden. In plaats daarvan werd Mao's overschot bewaard in formaldehyde en conserverende vloeistoffen t.b.v. de begrafenisplechtigheid. Na een jaar vond men de oplossing. De zichtbare delen worden omgeven door droge lucht. Aan het eind van iedere dag wordt het lichaam neergelaten in een vochtige container met een constant lage temperatuur. Eens per jaar wordt het vochtgehalte van de zichtbare gedeelten weer op peil gebracht.

Verschillende kranten, 19 augustus 1999, Veel mensen bij herdenking Chanel-Naomi
ANP: Circa driehonderd mensen woonden tussen half twee en twee uur de plechtigheid bij de het zalencentrum De Brinkhof. Na de herdenkingsplechtigheid is Chanel-Naomi in Norg begraven.

 

 

Bezoek de internetsite van:
TAP: Tourné Aluminium Products

Naar Uitvaartmedia homepage