Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 38, 20 september 1999 t/m
26 september 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Later, periodieke leden uitgave van de Coöperatie PC, nr. 2, 1999
In het blad de rubrieken:
Nieuws van de Coöperatie, vraag het de PC, Tips, mensen van de PC, de Coöperatie PC op het Internet en een drietal hoofdartikelen:
'Het Uitvaarthuis' in Purmerend geopend
Artikel over het op 24 september jl. geopende uitvaarthuis in Purmerend.
Cliniclowns: Even alleen maar kind zijn
Artikel over het werk van de Cliniclowns en een interview met 2 Cliniclowns te weten Nop en Neel die een paar dagen per week op bezoek gaan bij kinderen in het ziekenhuis. Citaat: Doodgaan is een beladen begrip. je moet er over praten, dat help. ik denk dat jezelf goed moet nadenken over je eigen afscheid, wat je daar mee wilt en vervolgens moet je dat duidelijk maken aan je naasten.
Mexico: Afscheid nemen in stijl van Mexicaanse Indianen
Artikel over de culturele gebruiken bij de uitvaart in Mexico. Deze gebruiken zijn vaak een mengeling van Maya en Rooms-Katholieke rituelen. Nog steeds is de basis een 'gelukkige dood'. Op de dag van de doden worden nog steeds feesten gehouden en grootse maaltijden aangericht. En moet men niet raar opkijken dat er dan langs de kant van de weg schedels van suikergoed worden verkocht.

Verschillende kranten, 21 september 1999, verpleeghuisartsen tegen euthanasiewet
ANP: De Nederlandse Vereniging van Verpleeghuisartsen (NVVA) heeft grote moeite met het wetsvoorstel voor Euthanasie. 'Het nieuwe voorstel zet de weg open voor euthanasie bij dementerende te ver open' , aldus de voorzitter van het NVVA.

Leeuwarder Courant, 21 september 1999, Expositie over dood en rouwen
In het gemeentearchief van Leeuwarden is tot en met 1 november a.s. de tentoonstelling "Dood, begraven en rouwen in Leeuwarden' te zien.

Volkskrant, 21 september 1999, opvallend: de as van een dode kent een keur aan grijstinten
Artikel n.a.v. de beurs 'Leven met de dood'. In het artikel een interview met Tournier, die asverstrooiingen verzorgd. Hij heeft in de loop van de tijd gemerkt dat de kleur van de as sterk kan verschillen. De donkere kleur komt volgens hem door de metalen. (red.: Ook de houtsoort bij massieve kisten, denk met name hierbij aan tropische hardhoutsoorten als teak, maar ook Europees eikenhout kan de askleur sterk beïnvloeden).

Verschillende kranten, 22 september 1999, Prinses Diana krijgt monument in Londen
Reuters: Ruim 2 jaar na haar dood krijgt prinses Diana een monument. Het wordt een fontein in een van de koninklijke parken in Londen.

Leeuwarder Courant, 23 september 1999, Friese paarden voor een lijkkoets
Broer Feenstra: Artikel (met foto) over Lieuwe Pauw (oud brandweer commandant van de vliegbasis) die onlangs een uit Praag afkomstige lijkkoets heeft gekocht en deze helemaal zelf heeft gerestaureerd. Hij wil in de toekomst met deze lijkkoets weer begrafenissen doen, waarbij hij dan zelf op de bok zit. Citaat: Sa'n lykkoets hat dochs folle mear útstrieling as in begraffenisauto?

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage