Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 40, 4 oktober 1999 t/m
10 oktober 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Uitvaartwezen, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nr. 10, oktober 1999
In het tijdschrift: actueel: Monuta claimt 0800-uitvaart. Sire-campagne voor de rouwende medemens. Portret dit keer: Jan Hilarius van de Stichting Einder. Agenda. Lokale nieuwsflitsen, Productnieuws, Boekbespreking, Verenigingsnieuws van de NUVU en een vier-tal hoofdartikelen:
Geen uitvaart, geen kosten
Annette Rebel: artikel over de toegenomen vaste lasten in de uitvaartbranche en het in wording zijnde facilitair bedrijf van de NUVU waarin men de kosten wil laten meewegen met de baten.
Parijs gedoogt historische begraafplaats
mr. F.H.J. Mutter: Artikel over de laatste particuliere begraafplaats Picpus in Parijs. Formeel verbiedt het Franse recht privébegraafplaatsen, maar dankzij een juridische constructie wordt Picpus getolereerd.
Een rode draad door Kreta's uitvaartcultuur
Wim Cappers: artikel over de uitvaartcultuur op Kreta
Wereldstandaard voor lijkentransport is gewenst
mr. E.C. Johnson: artikel over de huidige regelingen voor lijkenvervoer die volgens de schrijver zijn verouderd. Uitzondering daarop is de Pan America Sanitary Conference. Volgens hem zou het ideaal zijn als die tot wereldstandaard werd verheven.

Verschillende kranten, 4 oktober 1999, ravage op joodse begraafplaats Berlijn
Foto met onderschrift: Leden van de joodse gemeenschap en politieagenten bekijken de ravage die op 3 oktober werd aangericht op de Weissensee begraafplaats in het oosten van Berlijn

Volkskrant, 4 oktober 1999, Familie wil graftombe voor Jimi Hendrix
ANP: De legendarische gitarist Jimi Hendrix wordt mogelijk begraven in een mausoleum. Het plan komt van zijn eigen familie die belangstellenden volop de gelegenheid wil geven de graftombe mee te financieren. Het voorstel voorziet in de bouw van 9 granieten zuilen van 9 meter hoog. Daarbovenop moet een koepel komen. In het midden een beeld van de legende zelf. Echter niet iedereen vindt dit een goed idee. Een oud bandlid vond het zelfs afschuwelijk en ook Jimi's voormalige vriendin vindt het een smakeloos plan.

Verschillende kranten, 5 oktober 1999, kerkhof vol: dorpelingen Spanje krijgen sterfverbod
DPA: De burgemeester van Lanjaron heeft de 4200 bewoners officieel verboden te sterven. Volgens de burgervader heeft de gemeente het verbod moeten instellen omdat het kerkhof vol is.

Verschillende kranten, 8 oktober 1999, Amalia Rodrigues overleden
AFP: De wereldberoemde Portugese fado zangeres Amalia Rodrigues is gisteren overleden op 79 jarige leeftijd. Ze is vooral bekend geworden door haar vertolking van fado's, Portugese volksliederen. Premier Antonio Gutteres heeft in verband met het overlijden drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage