Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 41, 11 oktober 1999 t/m
17 oktober 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Volkskrant, 11 oktober 1999, Gestoorde man vernielt 15 graven
Een man heeft zondagmiddag in Tilburg 15 graven vernield op de begraafplaats van de H. Dionosys-parochie. De man die volgens de politie psychisch gestoord is werd kort na zijn daad in de buurt van de begraafplaats aangehouden.

Leeuwarder Courant , 13 oktober 1999, Twaalf skeletten gevonden
Bij de opgravingen in een weiland in Alkmarijp zijn de afgelopen dagen 12 skeletten gevonden. De skeletten dateren uit de periode tussen de veertiende en zeventiende eeuw. Het onderzoek wordt verricht op de plek waar vroeger het oude kerkhof Sint Jansga is geweest.

Verschillende kranten, 16 oktober 1999, Struinen over het Uitvaartinformatieplein, alles wat een nabestaande zich maar kan wensen
Kisten, grafstenen, urnen, bloemen, drukwerk en nog veel meer. Alles wat bij een uitvaart komt kijken, heeft een plaatsje gekregen in de stemmig ingericht uitvaart-informatieplein van het ruim zeventig jaar oude familiebedrijf Bijnen in Vught. Rien Bijnen: "Mensen te helpen om hun uitvaart goed te regelen, daarop is het informatieplein gericht. Maar als mensen een andere bloemist wensen dan degenen die hier een stand heeft, of een andere steenhouwer, dan regelen we dat natuurlijk. Voorop staat dat de familie van de overledene bepaalt wat er gebeurt".

Volkskrant, 16 oktober 1999, Begraafplaatsen in Nederland, Nijkerkerveen
Pauline de Bok: artikel over de joodse begraafplaats in Nijkerkerveen, welke in 1760 werd gesticht.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage