Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 42, 18 oktober 1999 t/m
24 oktober 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Dela kroniek najaar 1999: magazine voor Dela leden
In het blad de vaste rubrieken: nieuws in het kort, de meest gestelde vragen. In het blad vier hoofdartikelen met de volgende onderwerpen:
Ontwikkelingen en jaarcijfers in 1998
Dela kan terugzien op een succesvol jaar, het aantal verzekerden nam per saldo toe met 63.393. In de geschiedenis van DELA is dit de grootste aanwas in één jaar.
Leven na de dood
W.C.M. Wüstefeld: Artikel over de tentoonstelling in het museum Catharijneconvent in Utrecht, welke mede tot stand was gekomen door ondersteuning van DELA.
Crematorium Nedermaas in Geleen
Artikel over het crematorium en interview met de beheerder Leo Römgens over het specifieke werk in het crematorium en de soorten dienstverlening die zij verstrekken.
De ontwikkeling van Rouwkleding tussen 1900 en 1999
Artikel over de 'bloeiperiode' in de vorige eeuw, die begin 1990 begint af te nemen en daarbij de huidige situatie op de drempel van het jaar 2000.

Volkskrant, 21 oktober 1999, 'Ouders moeten instemmen met euthanasie kind'
ANP: De artsenorganisatie KNMG vinden het gerechtvaardigd dat bij kinderen tussen de twaalf en zestien jaar levensbeëindiging kan worden toegepast als de kinderen daartoe zelf een verzoek indienen.. Maar de artsen vinden wel dat beide ouders hiermee moeten instemmen.

Verschillende kranten, 21 oktober 1999, Componist Harry Bannink overleden
Harry Bannink was met name bekend om zijn composities /klassiekers als 'Op een mooie Pinksterdag', 'Vluchten kan niet meer', 'Het is over' en 'Wat voor een weer zou het zijn in Den Haag'.Met name was hij bekend voor zijn composities voor 'Ja zuster, nee zuster' en de musicals: 'Heerlijk duurt het langst' en 'En nu naar bed'. Hij werd zeventig jaar.

Volkskrant, 16 oktober 1999, Begraafplaatsen in Nederland, Weiteveen
Pauline de Bok: artikel over de katholieke begraafplaats Weiteveen aan de rand van het Bargerveen.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage