Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 43, 25 oktober 1999 t/m
31 oktober 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nr.9, oktober 1999. Thema; Vrouwen en uitvaartbranche. In het blad de vaste rubrieken: Nieuws; Uitzendbureau uitvaartpersoneel, Kwikrisico crematoria, Echt de oudste uitvaartonderneming van Nederland, Inspraak over Moscowa, Minder Duitsers in grenscrematoria, Rouwwagenverzamelaars, Uitvaartinformatieplein Vught.
Boekbesprekingen, Producten en diensten: Gedenkmonumenten, kunstkisten in België, gedenktekenverzekering, onkruidbestrijding, urnen van kunsthars. Agenda. Millennium;  Evelien Groen de Lange (LSR) rouwen na 2000. Vers van de pers: Documentatie begraafplaatsen, dodenbezorging, Dode beroemdheden. Column 'Van Dale' door H. Kok. Column Recht: "Arsenicum redt leven" door mr. Frank Mutter. Vacaturebank: advertenties van werkzoekenden en van werkgevers. Tevens een viertal hoofdartikelen:
"O, een vrouw... wat heerlijk"
Erna Heijligers: Mannen zijn nog steeds prominent aanwezig, maar steeds meer vrouwen vinden hun weg in de uitvaartbranche. Drie uitvaartleidsters over de vrouwelijke aanpak, de worsteling en grootmoeders trucjes.
Van ovenist tot directeur
Alice Loeters: artikel over en interview met crematorium-directeur Carla Westerman over haar positie als vrouw in de uitvaartwereld, leidinggeven en de combinatie privé en werk.

Ondernemers grotere rol bij invulling uitvaart
Jasper Enklaar: interview met de Vlaamse minister Jaak Gabriëls, hij pleit voor het behoud van de familiebedrijven en voor het toestaan van meer mogelijkheden voor asverstrooiing in België.
Terug van even weggeweest
Erna Heijligers: artikel n.a.v. een onlangs afgerond onderzoek over bijna dood ervaringen, waaruit blijkt dat een deel van hen aan die ervaring herinneringen bewaart die de rest van hun leven ingrijpend veranderen.

Volkskrant, 26 oktober 1999, Bisschop bezorgd over euthanasie
De rooms-katholieke bisschoppen schrijven in een brief aan de Nederlandse regering dat euthanasie door de recente wetsvoorstellen van het kabinet in de Nederlandse samenleving steeds normaler dreigt te worden. Ze uitten scherpe kritieke op het recente kabinetsvoorstel om euthanasie niet langer strafbaar te stellen.

Leeuwarder Courant, 27 oktober 1999, Dieven verstoren de rust kerkhoven
Reinder Boeve: Op drie begraafplaatsen in Friesland zetten dieven de afgelopen week een kraak. Oosterwolde was zondagnacht aan de beurt uit een schuur verdween het tuingereedschap van de grafdelver.

Leeuwarder Courant, 27 oktober 1999, Relatieproblemen na verlies pasgeboren kind
Auke Mulder: artikel n.a.v. het promotieonderzoek van Lola Leenes, deze gaat gespreksgroepen instellen over het verlies van een kind en de eventuele relatieproblemen die hieruit kunnen voortkomen.

Begraafplaatsen in Nederland
Pauline de Bok: artikel over de Zeeuwse begraafplaats Ouwerkerk waar o.a. slachtoffers van de waternoodramp uit 1953 liggen begraven.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage