Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 44, 2 november 1999 t/m
7 november 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Leeuwarder Courant, 5 november 1999, Een bijzonder in memoriam
Jeanet Stuurop: boekbespreking van het boek "Ik zal het leven missen" geschreven door Ruth Picardie, uitgegeven door Het Spectrum te Utrecht, f 25,90.Het boek is een bundeling columns over haar leven met een terminale ziekte. Ze overleed in 1997 op 32 jarige leeftijd aan borstkanker.

Leeuwarder Courant, 6 november 1999, Boze geesten krijgen voortaan geen kans meer in Kloostertille
Foto met onderschrift: Op de begraafplaats aan de Alde Dyk in Kloostertille staat weer een klokkenstoel. Bijna twee jaar is er an gewerkt door leerlingen van de Friese Poort uit Drachten. Ger Bakker van de stichting begraafplaats: "Met het Thomasluiden gaan we hier misschien de boze geesten verjagen. Voor het nieuwe millennium kon dat wel eens nodig zijn".

Begraafplaatsen in Nederland
Pauline de Bok: artikel over de Zuid-Limburgse begraafplaats Schaesberg n.a.v. Allerzielen op 2 november. Het kerkhof is zeer compact, volgestouwd met grijze en zwarte graven. De meeste zijn afgedekt met granieten platen. Vrijwel alle vazen staan op deze dag vol met bloemen. Franstalige en Duitstalige opschriften wijzen op de nabijheid van Duitsland en België.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage