Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 48, 29 november 1999 t/m
5 december 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
augustus99.jpg (1495 bytes) De Terebinth, december 1999, blad van de vereniging tot herstel van zorg rond dood en rustplaats
In het blad de vaste rubrieken: Nieuws met o.a. Vergeetmijniet; veel verenigingsnieuws, boekbesprekingen, excursies en agenda. En een speciale agenda voor de Open Monumentendag op 11 september a.s. In het blad twee hoofdartikelen.

 

eeuwarder Courant, 22 november 1999, Dominee op bestelling voor niet-kerkelijken
Henrique te Kieft: Steeds meer mensen willen wel dat een dominee hun huwelijk, begrafenis of doopdienst begeleidt, maar willen zich niet binden aan een kerk. Daarom ondersteunt en financiert de vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB in Zwolle het bureau Sporing, dat dominees levert op bestelling.

Verschillende kranten, 23 november 1999, ' Zorg aan stervenden kan stukken beter'
ANP: De medische zorg voor patiënten in de laatste fase van hun leven moet veel beter. Uit onderzoek blijkt dat de pijnbestrijding bij 30 tot 60 procent van de kankerpatiënten in de terminale fase onvoldoende is. "Dat moet je eerst verbeteren voordat je een oordeel kan vellen over euthanasie". Aldus professor W. Zuurmond van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Leeuwarder Courant, 25 november 1999, 'De dood is minder taboe dan vroeger'
Ger Bosklopper: Interview met Wyb Wijnsma (63) die na 30 jaar gewerkt te hebben als uitvaartverzorger afscheid neemt van Adventum in Leeuwarden. citaat: "Niet langer meer een deksel op de kist, maar open opbaring. Wanneer je oma nog eventjes door het haar kan strijken neem je intiemer afscheid dan wanneer je door een glaasje moet kijken".

Volkskrant, 26 november 1999, Joodse begraafplaats beklad
Foto met onderschrift: Een gebouwtje op een joodse begraafplaats in Den Haag is beklad met hakenkruisen en leuzen. Vorige week werden in de stad ook al drie bekladde joodse monumenten ontdekt. 

Leeuwarder Courant, 27 november 1999, Plannen voor sterfhuis in Zuidwesthoek
Er zijn vergevorderde plannen voor een sterfhuis in Sneek. In zo'n 'hospice' kunnen stervenden in alle rust en omringd door familie en vrienden hun laatste dagen slijten. De groep die plannen heeft uitgewerkt , beschikt al over een ruimte en hoopt volgende zomer de eerste 'gasten' te verwelkomen.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage