Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 48, 29 november 1999 t/m
5 december 1999

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage
Terebinth december 1999 De Terebinth, december 1999, blad van de vereniging tot herstel van zorg rond dood en rustplaats
In het blad de vaste rubrieken: Nieuws met o.a. 170 jaar oude begraafplaats Lochem, Joodse begraafplaats Boedapest; veel verenigingsnieuws, boekbesprekingen, excursies en agenda.
In het blad drie hoofdartikelen.
Brochurereeks over begraafplaatsen
Wim Cappers: In de serie "Een Balans" over telkens een aspect van de begraafplaats dit keer: Over de voorlichtende taak van de Terebinth richting samenleving.
Funeraire reis naar Berlijn
Roberto Weber: een verslag van de funeraire reis van de Terebinth naar Berlijn van 22 tot en met 27 augustus jl. Hier namen ruim 40 leden aan deel.
Dertien koopgraven voor het halve tarief
R.P.M. Rhoen: De wijze, waarop de schadeloosstelling van grafeigenaren in Zeist rond 1830 tot stand kwam, bewijst dat ook toen de regelgeving te wensen overliet. Op grond van archiefonderzoek beschrijft de auteur van het artikel een nauwelijks belicht aspect van het lijkbezorgingsrecht.

LSR logoNieuwsbrief Landelijke Stichting Rouwbegeleiding
, 12e jaargang, nr. 4 , december 1999

In de Nieuwsbrief de vaste rubrieken met o.a.; nieuw: website www.verliesverwerken.nl. LSR Themabijeenkomsten en trainingen, Column: Overgang naar een nieuwe eeuw: en symbolische gebeurtenis met reële gevolgen door prof. dr. Jan van der Bout, nieuwe Publicaties en de agenda

In de nieuwsbrief verder het hoofdartikel.
Een partner verloren, extra pijnlijk met de 'feestdagen'?
Paul Boelen: Een artikel waarin de auteur aandacht schenkt aan het feit dat er veel mensen die een partner hebben verloren de decembermaand veelal anders beleven dan als de maand van de feestdagen. Tevens geeft hij in het artikel aan wat men daar zelf aan kan doen en hoe anderen hiermee om kunnen gaan.

Volkskrant, 30 november en 1 december 1999, Oprichter Zeeman verkoopt winkelpanden aan DELA
Oprichter Jan Zeeman heeft het onroerend goed van zijn gelijknamige keten van textielsupermarkten verkocht aan de uitvaartverzekeraar DELA Natura, de geschatte prijs die hiermee gemoeid is bedraagt plus-minus 200 miljoen gulden.

Volkskrant, 1 december 1999, Overlijdensverklaring met fout is altijd strafbaar
ANP: Als een arts bewust een verkeerde doodsoorzaak invult op de overlijdensverklaring van een patiënt, is dat altijd strafbaar. Het gaat dan om een vorm van valsheid in geschrifte. Dat heeft de Hoge Raad afgelopen dinsdag bepaald in een cassatieberoep van een arts.

Verschillende kranten, 2 december 1999, Neolithische graven in Emmen ontdekt
ANP: Archeologen hebben op het middeleeuwse akkercomplex de Noordbargeres in Emmen een neolithisch grafcomplex uit ongeveer 2700 voor Christus ontdekt. Het complex bevat 6 graven uit de periode van de enkelgraf- of standvoetbekercultuur. Vanaf 3 december worden een maand lang de vondsten tentoongesteld in het Emmer stadhuis.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage