Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 23,  5 juni 2000 t/m
11 juni 2000

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

 LSR logoNieuwsbrief Landelijke Stichting Rouwbegeleiding, 13e jaargang, nr. 2 , Juni 2000
In de Nieuwsbrief de vaste rubrieken met o.a.; LSR Themabijeenkomsten en trainingen, Column: Pleidooi voor rouwverlof door prof. dr. Jan van der Bout, nieuwe Publicaties en de agenda

In de nieuwsbrief verder de volgende 2 hoofdartikelen:
Werken met verlies: verslag van een conferentie
Iris Dijkstra: In het artikel wordt verslag gedaan van de conferentie "werken met verlies"die op 26 april jl. gehouden werd. Initiatiefnemer van dit congres was de LSR die samen met SIRE en SBI de dag organiseerden. Op deze dag kwamen veel zaken aan de orde o.a. het rouwverlof, protocol voor scholen en snipperdagen.
www.verliesverwerken.nl 
In het artikel aandacht voor de sirecampagne die op 14 september 1999 van start ging met de titel "Een verlies verwerken kan niemand alleen".In het artikel met name aandacht voor reacties die binnengekomen zijn via de site.
Als je er alleen voor komt te staan
Marinus van den Berg: Notitie over mensen die jong hun partner verliezen.

Leeuwarder Courant: 6 juni 2000, Entree begraafplaats Nieuweschoot veiliger
De entree van begraafplaats Schoterhof in Nieuweschoot wordt verbeterd. De huidige in- en uitrit is onduidelijk en zorgt regelmatig voor onveilige situaties op de Rotstergaastweg.

Leeuwarder Courant: 8 juni 2000, Een baan van as op het wad
Truus Duisterwinkel: artikel over Odolphi die met zijn schip Emetha  regelmatig individuele asverstrooiingen doet op de waddenzee. Zijn passagiers zijn veelal nabestaanden van de overledene van wie de as verstrooit wordt. Hij heeft officieel toestemming van Rijkswaterstaat en de 3 aan het wad grenzende gemeenten.

Leeuwarder Courant: 10 juni 2000, Trouw tot in de doodskist
(onderschrift foto) Trouw aan oranje tot in de dood. Wie dat van plan is letterlijk te nemen hoeft niet langer te wanhopen. Uitvaartverzorging Bijnen in Vught heeft vanaf gisteren een oranje doodskist in de aanbieding. Op de kist prijkt ook nog eens de Nederlandse driekleur.

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage