Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 21, 21 mei  2001 t/m
27 mei 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Leeuwarder Courant, 22 mei 2001, Begraafplaats weer doelwit Vandalen hadden afgelopen weekend in Sneek weer huisgehouden. De urnenhof van de algemene begraafplaats aan de Kerkhoflaan was dit keer doelwit. Enkele lantaarns en vazen zijn omgeschopt en kapotgemaakt. Een grote transparante glasplaat met inscriptie van een gedenksteen is stukgeslagen. Veertien dagen geleden was het ook al een raak geweest.

Leeuwarder Courant, 22mei 2001, Hospice voor Harlingen dankzij een gulle gever
Robert van Woestijne: De realisatie van een hospice in Harlingen is mogelijk geworden door een gift van een oud-Harlinger. Mogelijk wordt het hospice (een huis waar ongeneeslijke zieken mensen hulp en verzorging krijgen) al na de zomer geopend.

Volkskrant, 23 mei 2001, Artsen willen bij dood zelf schouwen
Deborah Lo-Fo-Wong: Behandelende artsen willen niet buitenspel worden gezet bij lijkschouwing van minderjarigen. Het overhevelen van hun taak naar een forensische geneeskunde, zoals de ministeries van Justitie en VWS voorstellen, vinden zij een slecht plan. Dit blijkt uit een brief die de KNMG aan de ministeries heeft gestuurd.

Volkskrant, 26 mei 2001, Op weg naar het einde

Ton Vink: Er is slechts één persoon die in staat is te bepalen wanneer hij zijn kwalen en gebreken niet meer kan of wil dragen, en dat is de persoon die ze moet dragen. Wanneer hij besluit zijn leven te beëindigen, verdient hij daarvoor begrip en respect. De zelfdodingsconsulent wijst de weg. Het artikel is een (halve pagina groot) interview met Dr Vink, die werkt voor de Stichting De Einder.

Leeuwarder Courant, 26 mei 2001, Tzum getroffen door grafschennis
Op de Nederlands Hervormde begraafplaats in Tzum hebben onbekenden 7 graven omvergeworpen. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Leeuwarder Courant, 26 mei 2001, Toneelstuk in crematorium Goutum
Het crematorium in Goutum is op 6 en 8 juni decor voor de voorstelling "Een sprookje over de dood" van het Noord Nederlands Toneel. In het sprookje over de dood spelen twee acteurs verschillende rouwverwerkende personages. De toegang is gratis, er moet telefonisch gereserveerd worden bij het crematorium.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage