Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 25, 18 juni 2001 t/m
24 juni 2001

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Volkskrant, 20 juni 2001, Kiss-doodskist ook leuk als koelbox
Met je grootste idolen het graf in? De Amerikaanse hardrockgroep Kiss biedt zijn fans doodskisten aan. De metalen doodskisten zijn beschilderd met het Kisslogo en foto's van de bandleden. Op de zijkant staat de leuze: Kiss forever, "Het is een beetje morbide maar je kunt de kist ook al bij leven gebruiken", zei de bassist Gene Simmons. 'Stop er wijn, bier of fris in en je hebt een heel aparte koelbox'.

Volkskrant, 21 juni 2001, Doodskisten in Boekarest: keus te over
Olaf Tempelman: In stalletjes langs een boulevard in Boekarest kan men fruit, cd's en kleren kopen maar ook allerhande doodskisten. Sobere en exotische. De prijskaartjes hangen eraan. Beuken-, dennen of eikenhout, kies maar uit. Kosten van een beuken ongeveer f 55,-, solide eikenhout doet ongeveer f 180,- en de luxe incl. zijden kleding voor de overledene ongeveer f 700,- Kruis, kandelaartje of lantaarntje erbij, dat doen we voor u. Het is al vaker geconstateerd dat de Europeanen in het oosten wat minder krampachtig met de doden omgaan dan in het westen. Een van de populairste toeristische attracties in Roemenië is het Vrolijke Kerkhof van Sapîna, waar de overledenen in de grafschriften worden geparodieerd. Echter de gemeente Boekarest wil de stad een 'westers' aanzien geven en de handel aan banden leggen, maar daar zijn al flinke protesten tegen gerezen.

Leeuwarder Courant, 21 juni 2001, Grafschennis in Oldeholtpade
Op de begraafplaats bij Oldeholtpade is een kindergraf geschonden. Een versiersel in de vorm van een bronskleurig vogeltje aan de voet van de gedenksteen is eraf gezaagd.

Verschillende kranten, 21 juni 2001, Lijkwagen met dode gestolen
DPA: In Londen is en dertig jarige man opgepakt nadat hij een lijkwagen met daarin een lijk had gestolen. De man zei na aanhouding niet te weten dat het een lijkwagen betrof, laat staan dat hij wist dat daarin een 86 jarige overledene in lag. De auto is 4 uur zoek geweest.

Verschillende kranten, 22 juni 2001,Schokker beenderen keren terug op eiland.
De beenderen van 147 Middeleeuwse Schoklanders worden dit najaar hergraven op de zuidpunt van het eiland. De botten lagen sinds 1940 in een opslagplaats van het AMC in Amsterdam. De beenderen zijn ooit gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Men dacht dat ze uniek zouden zijn omdat de bevolking zich weinig zou hebben gemengd met buitenstaanders, dit bleek echter niet zo te zijn.

Verschillende kranten, 23 juni 2001, Smartengeld in de wet geregeld.
Direct betrokken familieleden van slachtoffers van verkeersongevallen, medische fouten en ernstige mishandeling krijgen recht op 22 duizend gulden smartengeld. Zij kunnen dat geld claimen bij degene die wettelijk aansprakelijk is of diens verzekeraar. De regeling geldt als het slachtoffer is overleden of zwaar en blijvend letsel heeft opgelopen. Alleen de meest betrokkenen komen voor smartengeld in aanmerking.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage