Persbericht

Apeldoorn / Den Haag, 30 oktober 2001
Voortzetting hoofdsponsorschap voor Uitvaartmuseum


'De Facultatieve Groep' breidt sponsoring Uitvaartmuseum uit

'De Facultatieve Groep' heeft zich voor de komende jaren opnieuw als hoofdsponsor verbonden aan het Uitvaartmuseum. Het sponsorcontract is op 30 oktober in Den Haag getekend door de heer J.M.H.J. Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep', en de heren L. Hazelhoff en J.H.G. Salemink, respectievelijk voorzitter en secretaris van de Stichting Nederlands Uitvaartmuseum (NUM). Met deze overeenkomst breidt 'de Facultatieve Groep', die het Uitvaartmuseum al sinds 1995 financieel steunt, haar sponsorschap verder uit.

De Nieuwe Ooster

Begin dit jaar werd met de verwerving van een pand op De Nieuwe Ooster in Amsterdam een belangrijke stap gezet in de richting van het Nederlands Uitvaartmuseum. Het is de bedoeling dat het museum in deze voormalige directeurswoning gevestigd zal worden.
De Nieuwe Ooster - een gedenkpark annex begraafplaats en crematorium - is voor het Uitvaartmuseum in tal van opzichten een ideale plek. Zo bestaat De Nieuwe Ooster al sinds 1894 en laat alleen daardoor al een prachtig tijdsbeeld zien.

Cultureel erfgoed

Door de uitbreiding van haar steun laat 'de Facultatieve Groep' zien dat zij groot belang hecht aan de komst van het Uitvaartmuseum en het behoud van cultureel erfgoed. De relatie met de geschiedenis is voor 'de Facultatieve Groep' bijna vanzelfsprekend. Zo werd de basis van de Groep al in 1874 gelegd met de oprichting van de huidige Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. Momenteel is de Groep in Nederland actief met een aantal crematoria, waaronder het eerste van Nederland (Crematorium Velsen, 1913). Daarnaast levert 'de Facultatieve Groep' door middel van zelfstandige werkmaatschappijen ook internationaal hoogwaardige diensten op het gebied van automatisering, communicatie, crematie- en milieutechniek én verzekeringen.


Voor foto's en/of meer informatie:

Website Nederlands Uitvaartmuseum: www.uitvaartmuseum.nl


Website 'de Facultatieve Groep' : www.facultatieve.com