Persbericht

 

Apeldoorn/Zoetermeer, 2 augustus 2001

 

 

Principe-overeenkomst getekend

Monuta neemt SCI Nederland over

Gisteren is de principe-overeenkomst getekend ten aanzien van de overname door Monuta uit Apeldoorn van SCI Nederland (Zoetermeer). Het is de bedoeling dat de daadwerkelijke overdracht van aandelen in augustus/september zal plaatsvinden. Door de overname zullen geen arbeidsplaatsen verloren gaan. Voorlopig zal SCI Nederland - met diverse uitvaartondernemingen, crematoria en een begraafplaats - onder dezelfde naam actief blijven.

 

Met Monuta heeft SCI Nederland een aandeelhouder gevonden die dezelfde uitgangspunten heeft op het gebied van dienstverlening en die daar ook in wil investeren. “Dit is de kroon op het werk van vijf jaar acquisitiebeleid”, stelt hoofddirecteur Cors Hage van Monuta. “Met SCI Nederland zijn wij met voorsprong de grootste uitvaartondernemer in Nederland. Wij voorzien met deze investering in een goed landelijk netwerk in de uitvaartverzorging. Het netwerk van regionale ondernemingen is hiermee door ons vrijwel gesloten.”

 

SCI Nederland

De aan de New York Stock Exchange genoteerde Service Corporation International (SCI) zette in juli 1997 voet op Nederlandse bodem door de overname van GWE Beheer uit Zeist. Een jaar later volgden de Haagse Libitina Groep en Soek uitvaartverzorging uit Leiden. Als laatste nam SCI eind 1998 de Voorburgse onderneming W.P. van der Togt Uitvaartverzorging over. SCI Nederland heeft in ons land 14 uitvaartondernemingen, 2 crematoria en een begraafplaats.

 

Monuta

Monuta - opgericht in 1923 - is uitvaart- en levensverzekeraar én marktleider in uitvaartverzorging met 95 uitvaartcentra, mortuaria, uitvaartwinkels en crematoria. Het bedrijf verzorgde vorig jaar ruim 17.000 uitvaarten en is daarmee de grootste uitvaartverzorger in ons land met een marktaandeel van 12%. Het totaal aantal Monuta-verzekerden in 2000 bedroeg 853.000; het totaal verzekerd kapitaal in dat jaar was f 3,3 miljard.

 

Door de overname heeft Monuta - waar met de overname circa 800 mensen werken - haar positie als grootste uitvaartverzorger van Nederland aanzienlijk versterkt. Het marktaandeel zal stijgen tot 17%, terwijl het aantal uitvaarten zal toenemen tot circa 23.000.

 


 
Voor meer informatie en/of foto’s:

Facultatieve Media (Th.A.M. de Natris): 070 – 351 88 15