Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Week 16, 15 april 2002 t/m
21 april 2002

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Relevant, kwartaalblad van de NVVE (Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie), nr. 2, 2002
Vaste rubrieken: Agenda, brieven, kort, media, commentaar, boeken en diensten van de vereniging.
In het blad verder een aantal artikelen waaronder:
Jongerenpartijen in Debat
In de aanloop naar de verkiezingen geven de voorzitters van de jongerenpartijen JOVD, CDJA, Jonge Democraten en Jonge Socialisten hun mening over de nieuwe euthanasiewet en de pil van Drion.
Els Borst blikt terug
Vanaf haar aanstelling in 1994 als minister rekende Els Borst het tot haar taak te zorgen voor een fatsoenlijke wettelijke euthanasie- regeling. En dat is haar gelukt: vanaf l april 2002 is de nieuwe euthanasiewet een feit. Vlak voor haar vertrek uit de Kamer blikt ze met Relevant terug én vooruit.
Versterving als laatste uitweg
Sinds een val over een trapje in 1997 is Truusje Brandse gekluisterd aan haar rolstoel. Tevergeefs zoekt ze in de jaren daarna naar een arts die haar uit haar lijden wil verlossen.

Leeuwarder Courant : 15 april 2002, Start bouw hospice Harlingen
In Harlingen wordt deze week begonnen met de verbouw van een deel van zorgcentrum De Spiker tot hospice. Een hospice is een huis waar mensen die ongeneeslijk ziek zijn en gaan sterven hulp en verzorging krijgen. Het hospice Harlingen kan vanaf l juli ruimte bieden aan twee cliënten. Familie kan in De Spiker logeren.

Verschillende kranten: 18 april 2002, Inca-mummies ontdekt
In de Peruaanse Andes hebben archeologen op een eeuwenoude begraafplaats duizenden Inca-mummies ontdekt. Een filmploeg van National Geografic Channel, die de archeologen volgde, legde de ontdekking op beeld vast. De televisiezender maakte de vondst gisteren bekend. De mummies zijn allemaal begraven tussen 1480 en 1535.

Leeuwarder Courant: 20 april 2002, Rond begraafplaats 200 bomen gekapt
Circa tweehonderd wilgen en iepen gaan deze zomer tegen de vlakte rond de rooms-katholieke begraafplaats aan de Harlingerstraatweg in Leeuwarden. De fikse uitdunning is volgens de stichting Landschapsbeheer Friesland nodig om andere bomen de kans te geven beter te groeien. Alle bomen zijn zo'n dertig jaar geleden geplant. Om vlot een dichte singel te krijgen, zijn tussen de essen, esdoorns en beuken ook sneller groeiende bomen geplant. Volgens werkvoorbereider Jan Meijer hadden deze eigenlijk tien jaar geleden al gekapt moeten worden. De begraafplaats maakt nu enige haast met de kap doordat in toenemende mate wilgentakken op graven en paden vallen. Begin dit jaar is een wilg omgewaaid tijdens een storm. De iepen worden gekapt omdat hier de beruchte iepziekte is vastgesteld.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage