Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 19
5 mei 2003 t/m 11 mei 2003


overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Verschillende kranten, 6 mei 2003, Overwoekerd graf mag op natuurbegraafplaats
Nederland krijgt zijn eerste natuurbegraafplaats. Deze in een bos bij buurtschap 't Reutje bij Sint Odiliënberg (Limburg) gelegen begraafplaats Bergerbos onderscheidt zich van kerkhoven. Rond het bos van 6,5 hectare met plaats voor tienduizend graven is geen omheining en mensen kunnen zelf bepalen hoe hun graf er uitziet. Nabestaanden mogen het graf zelf graven en kunnen er dag en nacht terecht. „Het is bedoeld voor mensen die niet in een ommuurd terrein hun laatste rustplaats willen vinden", aldus initiatiefnemer Huub Kluijtmans uit Grashoek.

Schokland begraafplaats Leeuwarder Courant, 8 mei 2003, Beenderen Schokland keren terug
De beenderen van 147 vroegere bewoners van Schokland zijn gisteren in eigen grond begraven. De beenderen waren in 1940 voor een wetenschappelijk onderzoek naar Amsterdam gehaald. Daar bleven ze tot de Schokkervereniging zich er sterk voor maakte om de overblijfselen van hun voorouders terug te halen.

Verschillende kranten, 9 mei 2003, Kind kan dood beter verdragen dan scheiding'
GPD: Een dode ouder is voor een kind beter te verdragen dan een gescheiden ouder. Het leed voor kinderen na een echtscheiding wordt onderschat, zo zei klinisch pedagoge Liesbeth Smulders-Groenhuijsen, werkzaam bij de Raad voor de Kinderbescherming, gisteren op een congres over echtscheiding in Amsterdam. Een rouwproces is duidelijker en definitiever dan een scheiding. Kinderen kunnen op veel begrip en steun van hun omgeving rekenen wanneer een van de ouders overlijdt. Een scheiding daarentegen vindt niemand bijzonder; dat gebeurt immers zo vaak.

Verschillende kranten, 10 mei 2003, Massale vernielingen joodse graven Londen
(AP) Onbekenden hebben gisternacht op een joodse begraafplaats in Londen 386 graven vernield. De daden schonden een groot deel van de grafstenen op de begraafplaat Plashet in de wijk East Ham. Het is niet duidelijk of het gaat om een antisemitische actie of dat sprake is van vandalisme. De politie is een onderzoek gestart naar de vernielingen.

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage