Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 21
19 mei 2003 t/m 25 mei 2003


overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

Grafzerkje (België): Nieuwsbrief Nr 11 – mei 2003

Grafschennis in Balk Leeuwarder Courant, 23 mei 2003, Grafschennis in kerk herdacht
Binne Keulen: De Sint Ludgerusparochie in Balk herdacht gisteravond met een 'bezinnings-dienst' de grafschennis die het dorp zo schokte. Vandalen vernielden in de nacht van 10 op 11 mei 26 graven op het rooms-katholieke kerkhof. De kei bij de kerkhofeik, die zou volgens pastor Wiebe Mulder alles kunnen vertellen. „Dy hat sjoen dat frede en rest fersteurd waarden, dat minsken ferbjustere wienen. En ek dat se elkoar opsochten en harren gefoelens meïïnoar dielden." De Sint Ludgerusparochie in Balk stond gisteravond stil bij de vernieling van 26 graven. De Balksters reageerden verbijsterd. Dat zoiets in hun dorp kon gebeuren. Bijna twee weken na de grafschennis is vrijwel alle schade weer verholpen. Tien stenen zijn door de steenhouwerijen meegenomen voor herstel, de andere veertien konden op het kerkhof worden gerepareerd. Een paar zerken moeten nog teruggeplaatst.

Verschillende kranten, 24 mei 2003, Huisarts meldt eerder euthanasie
(ANP) - Huisartsen zijn meer bereid om euthanasie te melden dan specialisten en verpleeghuisartsen. Dat komt omdat zij een beroep kunnen doen op SCEN-consulenten. Dat zijn onafhankelijke en deskundige collega's voor informatie of advies. Specialisten en verpleeghuisartsen kunnen dat niet. Dat concludeert een commissie in een gisteren gepubliceerd onderzoek in opdracht van de ministeries van volksgezondheid en justitie naar de euthanasiepraktijk in 2001.

Volkskrant, 24 mei 2003, in de wekelijkse serie Prettig Weekend. Dit keer Marry Brokking Uitvaartonderneemster in Haarlem.
Theo Stielstra: Kan ik u met goed fatsoen wel een prettig weekend wensen met zo'n vak? 'O ja hoor. We werken hier met z'n drieën, alledrie eigenaar van ons uitvaartbedrijf. We zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week. Maar ik heb komend weekend geen dienst en ook geen uitvaarten gepland, dus ik hoop een prettig weekend te hebben.' Een beschikbaarheidsdienst is niet bepaald een garantie voor een ongestoord weekend. 'Nee, want midden in de nacht kan de telefoon gaan met een melding van een sterfgeval, en dan moet ik er op uit. Regelen, praten met de familie, papierwerk doen. Als ik dan terugkom om pakweg 6 uur 's morgens dan slaap ik ook niet meer. Dus als ik plannetjes maak en ik heb dienst, dan spreek ik het onder voorbehoud af. Dat weten mijn vrienden en mijn partner houdt er ook rekening mee. Ik heb geen kinderen meer thuis, en dat maakt het wel makkelijker.'

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage