Nieuwsoverzicht uit de vak- en nieuwsbladen

Uitvaartnieuws Week 4
21 januari t/m 27 januari 2008

overzicht eerdere uitgaven

naar homepage

De Volkskrant - 24 januari 2008. De kartelautoriteit NMa is een vooronderzoek begonnen naar prijsafspraken en marktverstoringen in de uitvaartbranche. Aanleiding voor het onderzoek zijn klachten en meldingen uit de sector. Diverse uitvaartondernemingen zijn door de NMa benaderd om misstanden in hun branche te melden, aldus een woordvoerster van de mededingingsautoriteit. Het onderzoek richt zich op de naturapolissen van uitvaartverzekeraars. Dat zijn verzekeringen waarbij klanten voor een vast bedrag een van te voren samengestelde teraardebestelling of crematie regelen. Klanten en kleine uitvaartondernemers morren over het feit dat de grote uitvaartondernemingen zoals Dela en Yarden, naast verzekeraar ook uitbater van crematoria en begrafeniscentra zijn. Volgens hen is er sprake van gedwongen winkelnering. De grote uitvaartverzekeraars zouden te hoge prijzen rekenen voor de diensten in hun eigen centra, en te weinig uitkeren aan nabestaanden die een uitvaart elders willen organiseren. Circa 70 procent van de Nederlanders zet geld opzij voor hun uitvaart. De meeste mensen....

Uitvaart Media - 22 januari 2008. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) doet een vooronderzoek naar mogelijke misstanden bij natura-verzekeraars. Een steekproef van uitvaartondernemers ontving inmiddels een vragenlijst, maar ook ondernemers die deze niet ontvingen kunnen reageren. De vragenlijsten dienen voor 15 februari aanstaande binnen te zijn bij de NMa onder vermelding van nummer 5900. Dat kan per post (Nederlandse Mededingingsautoriteit, ter attentie van de heer A.M. Andeweg, directie concurrentietoezicht, Postbus 16326, 2500 Den Haag) of per e-mail (j.vanzwet@nmanet.nl). Voor vragen aan de NMa kan contact opgenomen worden met mevrouw C. J. Zonderland (070-3303549) of de heer J. van Zwet (070-3301712).

Omroep Brabant - 21 januari 2008. Het modernste crematorium van Nederland wordt binnenkort geopend in Roosendaal. De oven van het crematorium kost een miljoen euro en weegt vijf ton. In het nieuwe crematorium is alles groter en gaat alles sneller. Een verbranding duurt nog maar anderhalf uur, in plaats van de huidige drie uur. Het crematorium is ook voorbereid op het overlijden van heel dikke mensen.

 

 


 

 

 

 

Bezoek de internetsite van:
Naar Uitvaartmedia homepage