Uitvaartinformatie/-nieuws

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
 Week 11 , 10 maart t/m 16 maart1997
Doodgewoon, tijdschrift over de dood, Lente 1997, nummer 12.
In het tijdschrift: kort (nieuws):
over kunst en kist (Ghanese doodskisten), kersttoepraak Koningin, Toelatingsprocedure Netwerk Uitvaartvernieuwers, de koop door Coöperatie PC in Amsterdam van crematorium Westgaarde.
Boekbesprekingen en 8 artikelen met de volgende onderwerpen:
1. 'Spiritualiteit is iets van alledag'
Anja Krabben: interview met Ronald Jan Heijn, oprichter van spiritueel centrum Oibibio. In het interview wordt onder andere aandacht besteed aan: de dood van zijn vader en de geboorte van zijn dochter.
2. De doodsengel van Josef Stalin
Karel Wellinghof: Een artikel over o.a. de laatste uren van Stalin en zijn doodsstrijd.
3. Uitvaartwinkels
Valentine Kreykamp: Ze fotografeerde en beschreef voor dit artikel zes uitvaartwinkels verspreid over Nederland, waaronder de eerste, die van Tineke Sijm in Breezand, die er net iets eerder was dan die van de landelijk bekende
Dijkema & Pater in Groningen.
4. Wies Strobbe, meer dan een liefhebber
Cees van Raak: artikel over Wies Strobbe die zich bezig houdt met rondleidingen op Parijse begraafplaatsen en zorgt voor het opknappen van de graven van in de Franse hoofdstad begraven landgenoten.
5. Feest in Toraja-land
Ruth Daniëls: Een reportage ondersteund met foto's over de uitvaart- ceremonie in Batta-monga, Midden Sulawesi, Indonesië.
6. http://funeral.netm.com
Anja Krabben en Marijke Streefkerk: Artikel over het internet en allerlei daar bereikbare plaatsen die onderwerpen behandelen die te maken hebben de uitvaart, dood etc.
7. Willem Wilmink Wandeling
Frank Verhallen: Derde aflevering uit een bloemlezing van cabaretteksten en light verse-gedichten over de dood.
8. Gods Mensenfamilie
Brenda van Osch: interview met de Rooms-Katholieke Monseigneur Bomers van het bisdom Haarlem. Over de dood, die niet het einde is, over het
ritueel voor de stervenden en het laatste oordeel.

Leeuwarder Courant, 13 maart 1997, Opnieuw graftombes gevonden in Peru
Reuter: Archeologen hebben in het noorden van Peru een met goud en zilver bedekte graftombe ontdekt van een militair officier uit de eerste eeuw na Christus.

Volkskrant, 14 maart 1997, Ondertussen in...
...één van de vele huisregels in de Britse Tweede Kamer is dat de afgevaardigden niet kunnen sterven in het Parlement. Ook als ze ter plekke dood neervallen, wordt op het overlijdensbericht als lokatie ziekenhuis vermeld.

Volkskrant. 15 maart 1997, Gedigitaliseerd verdriet
Francisco van Jole: 1/3 pagina groot artikel (met afbeeldingen van openingpagina's van 'rouw en condoléance' internetsites, waaronder die van ons gedenkboek.nl) In het artikel wordt prominente aandacht gegeven aan ons eigen gedenkboek.nl dat geprezen wordt voor de vormgeving van een van onze
gedenkboeken.
Uit de krant: 'Er is in het Nederlands Gedenkboek bijvoorbeeld een herdenkingsplek ingericht voor een jonge man uit Groningen die vorig jaar een einde aan leven maakte. Naast een foto is ook zijn afscheidsbrief opgenomen waarin hij uitlegt wat hem tot zijn daad gedreven heeft. Verder is er een met foto's geïllustreerd verslag van de begrafenis, zijn er teksten te lezen die bij het ter aarde bestellen werden uitgesproken door de dominee en vader, kunnen er condoléances achter gelaten wordenen is er een verzameling korte verhalen en gedichten, dagboekfragmenten en een toneelstuk van zijn hand beschikbaar'.