Uitvaartinformatie/-nieuws

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
 Week 15 , 7 april t/m 13 april 1997
Eindhovens Dagblad, 7 april 1997, Ex-accountant schrijft gids over dood en erven
Artikel (met foto: Erik van 't Hullenaar) n.a.v. een boekje dat ex-accountant Jan Kokx schreef over dood en erven. "Laat ze geen ruzie maken over je erfenis" met als ondertitel: Wegwijzer bij overlijden, nalatenschappen, erven en schenken.

Leeuwarder Courant, 7 april 1997, Videocamera's lopen voor Friese grafzerken
B
as Sleeuwenhoek, met foto van Jan de Vries: artikel gaat over een excursie van de
Vereniging Terebinth langs Friese kerkhoven en kerken, op 5 april jl. Tijdens deze excursie werden o.a. Wiuwert (mummies), IJsbrechtum, Friens en Sneek (Joodse begraafplaats) bezocht.

Telegraaf, 8 april 1997, Dief valt flauw voor lijken
Artikel n.a.v. een dief die inbrak in een koelauto en daar tot zijn ontzetting geen rijke buit aantrof, maar drie lijken. In afwachting van de crematie hadden de nabestaanden de stoffelijke overschotten van de drie overleden fabrieksarbeiders in een koelauto geladen. Vervolgens was de auto langs de weg geparkeerd waar de dief toesloeg. De volgende morgen vond de vrachtwagenchauffeur de dief in zijn koelauto. De onderkoelde dief was bij het zien van de lijken van zijn stokje gegaan en kon nog net van de vriesdood worden gered.

Leeuwarder Courant, 10 april 1997, Kind fantaseert er op los over de dood
Annie de Vreugd: column gaat over de omgang van ouders met hun kinderen als er een naaste is gestorven. Veel ouders willen de 'tere' kinderzieltjes beschermen tegen zoveel verdriet. Ze brengen de kinderen bij een tante of oppas onder als oma of opa wordt begraven. Dit veelal met alle nare gevolgen van dien voor de ouders en met name de kinderen. De kinderen voelen zich dan veelal buitengesloten. Ze eindigt haar column dan ook met: " Als een kind een dode niet heeft gezien, ontbreekt het bewijs dat de geliefde persoon dood is. Een klein kind vult het gat dat in zijn redenering is ontstaan op met zijn fantasie. De voor- stellingen die het kind bedenkt, zijn vaak veel angstwekkender dan de harde werkelijkheid.

Leeuwarder Courant, 10 april 1997, Opgetuigde uitvaart Vonhoff en Zadelhoff
GPD: Binnenkort zullen enkele bekende Nederlanders in het openbaar bekend maken hoe zij hun uitvaart opgetuigd willen zien. Bovengenoemde personen werken mee aan de start van Dignity & Care, waarmee negen zelfstandige uitvaartondernemers en vijf toeleveranciers zich 23 april a.s. begeven op de snelgroeiende markt van exclusieve plechtigheden.

Leeuwarder Courant, 10 april 1997, Britse beeldhouwer gebruikt delen van lijken
DPA, Reuter: De beeldhouwer, neef van de hertog van Norfolk en voormalig privé leraar van prins Charles, is gearresteerd nadat bij een huiszoeking door de politie 30 menselijke lichaamsdelen waren aangetroffen. Hij gebruikte de lichaamsdelen voor het vervaardigen van gipsafdrukken. Op een tentoonstelling had een vrouw namelijk een van de hoofden van gips herkent als het gezicht van een overleden kennis.