Uitvaartinformatie/-nieuws

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
 Week 18 , 28 april t/m 4 mei 1997
Leeuwarder Courant, 28 april 1997, Drie racisten voor grafschennis gepakt
3 jonge Harlingers zijn aangehouden wegens grafschennis op met name het Joodse deel van de algemene begraafplaats in Harlingen. Het drietal dat de vernieling van zerken en het weghalen van bloemen en kransen heeft bekend handelde uit racistische motieven, aldus de politiewoord- voerder.

Leeuwarder Courant, 28 april 1997, Grafschennis in de Duitse stad Gotha.
AFP/DPA: Onbekenden hebben in Gotha zeker 60 graven geschonden, waaronder 32 van buitenlandse dwangarbeiders uit de Tweede Wereld- oorlog. De grafschenners stalen houten kruisen uit de graftombes en staken die omgekeerd in de grond.

Volkskrant, 30 april 1997, Dood van een operakoning
De dood van Tang Wing-cheung koning van de Kantonese opera heeft deze week veel opwinding veroorzaakt in Hongkong. Toen de vierde vrouw van Tang de overledene wilde bezoeken ontzegden zijn vier kinderen haar de toegang, alleen tegen betaling van 7,5 miljoen gulden mocht ze even komen kijken.

Volkskrant, 1 mei 1997, Langstlevende ouder krijgt betere positie in het erfrecht
Minister Sorgdrager van Justitie past het
erfrecht aan, zodat de langstlevende niet meer afhankelijk is van de kinderen. Op het ogenblik is de langstlevende ouder gelijkgesteld aan de kinderen indien een testament ontbreekt. Minister Sorgdrager wil het zo regelen dat de langstlevende ouder automatisch de hele nalatenschap krijgt. De kinderen krijgen dan een geldvordering ter waarde van hun (legitieme) erfdeel dat pas opeisbaar is bij het overlijden van de langstlevende ouder.