Uitvaartinformatie/-nieuws

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
Week 28 , 7 juli t/m 13 juli 1997
Volkskrant, 7 juli 1997, Bijlmertories
De stedenbouwkundige Ashok Bhalotra tekende en schreef De Bijlmer is mijn stad. Een bescheiden element daarin is een begraafplaats, een Bijlmer begraafplaats, dus een multiculturele begraafplaats. Zelden liep een meestal muisstil deel, de bewoners van de goudkust aan de Oostrand, van de Bijlmer bevolking zo democratisch te hoop tegen dit onderdeel van het plan.

Volkskrant, 9 juli 1997, Welnee, zeg ik dan, we zijn allemaal wel eens lastig
Judith Koelemijer: (paginagroot) artikel uit de serie Kind. In dit artikel aandacht voor Ina Winters die 5 jaar lang intensief haar eigen moeder verzorgde.

Volkskrant, 10 juli 1997, Grote meerderheid billijkt Euthanasie
Uit het onderzoek van het sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat een ruime meerderheid instemt met levenbeëindiging. De ondervraagden stellen in ruime meerderheid de voorwaarde dat een arts niet zelf beslist, maar dat hij overleg voert met de familie en met andere deskundigen die geen arts zijn.

Verschillende kranten, 10 juli 1997, Ongewenste troost Jehova's getuige
Een 85 jarige Maastrichtse Jehova getuige speurt overlijdens- advertenties na in de krant. Nabestaanden van overledenen onder de 65 jaar schrijft ze vervolgens een kaartje, vergezeld van brochures over haar geloofsgemeen- schap. Veel nabestaanden blijken dergelijke uitingen van 'medeleven' niet op prijs te stellen.

Intermediair, 10 juli 1997, Oude bijen full-time doodgraver
Het beroep van doodgraver is in bijenkorven bijzonder populair. Onderzoekers van de universiteit van Connecticut ontdekten dat een kwart van de bijen van middelbare leeftijd gestorven soortgenoten naar de uitgang van de bijenkorf sleepten. Sommigen zijn ware specialisten, ze lijken er wel verslaafd aan te zijn. Ze hangen onderin de korf rond, omdat daar de lijken vallen.

Volkskrant, 12 juli 1997
Blythe, De vorige maand overleden man die 29 maal getrouwd was, is toch niet in een anoniem graf beland. Een vrouwelijke begrafenisondernemer uit Blythe heeft de kosten voor haar rekening genomen. Geen van exen was overigens aanwezig bij de teraardebestelling.
Moskou, 20 maîtressen van een overleden chauffeur in Moskou hebben wel geld ingezameld voor zijn begrafenis. De vrouwen die elkaar voor het eerst zagen tijdens de begrafenis, nuttigden na afloop een bescheiden gezamenlijke maaltijd.