Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
Week 36 , 1 september t/m/ 7 september 1997
Alle kranten, 1 september t/m 7 september, Nieuws over de dood van prinses Diana.
I.v.m. de overbelasting van de site van het Engels Koningshuis heeft gedenkboek.nl de mogelijkheid geschapen om toch via het Internet te condoleren. Alle condoléances die hier op binnen komen zullen uiterlijk 30 september a.s. naar de Internetsite van het Engels koningshuis worden gezonden.
(
Tekst van het lied dat Elton John zong en speelde op 6 september 1997 bij de Rouwdienst voor Prinses Diana)

Uitvaartwezen, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nr 9, september 1997
In het tijdschrift: actueel: Uitvaartverenigingen vrijgepleit van WTN, woningbewaking tijdens begrafenis o.a samenwerking DELA en NVD, laagdrempelig adviesbureau voor nabestaanden. Internet: het gedenkboek groet verder, o.a. aandacht voor de fotoprijsvraag, uitvaart.nl voortgang over de webdiscussie voor- en tegenstanders thanathopraxie en nieuw een dodendag in Nederland?, agenda, boekbesprekingen, nieuws, lokale nieuwsflitsen en een 6 tal hoofdartikelen:
1. Houd dode baby's hoe dan ook buiten de afvaloven.
Mr. F.H.J. Mutter: artikel n.a.v. de publiciteitsgolf van afgelopen juli i.v.m. dode baby's die behandeld werden als ziekenhuisafval.
2. Duits crematorium investeert in rookgasreiniging
A.M. Fonville: Artikel over een crematorium in Hamburg en het hergebruik van de warmte van rookgassen. Ook worden in het artikel de verschillen tussen de Duitse en de Nederlandse uitvaart besproken.
3. Verzending rouwbrieven nog niet vlekkeloos.
Nicolien Reith: Verzending rouwbrieven nog niet vlekkeloos
artikel over de nieuwe rouwverzendset van de PTT waarbij nog niet alles vlekkeloos verloopt.
4. Een haai is in de kerk niet welkom
Nicolien Reith: Artikel over de tentoonstelling 'een fantastische hemelreis' in de Amsterdamsche beurs waar o.a. Ghanese doodskisten werden tentoongesteld.
5. 1996: 33 klachten over de uitvaartverzorging
J. Rutjens: Artikel over de geschillencommissie Uitvaartwezen. De meeste klachten gingen over ondernemers die zich niet hielden aan de afspraken.
6. Herinneringen aan de hoge zije
Nicolien Reith: Artikel over de geschiedenis van o.a. de hoge zijden hoeden

Verschillende dagbladen, 1 september 1997, Geen beloftes aan weduwen in de kou
GPD: Weduwen en weduwnaars die door de toepassing van de ANW fors in inkomen achteruitgaan hebben van staatssecretaris De Grave geen concrete toezeggingen gekregen. De derving van inkomen kan oplopen tot
f 1150,- per maand

Leeuwarder Courant, 3 september 1997, 'Eerste echte Friese dodendans' van dijk Scharl gehaald
De doeken van de Friese kunstenaar de Boer zijn nu -na een week verlenging- van de dijk gehaald. Volgens de Europese vereniging Danse Macabre is het de eerste echte Friese dodendans die in Friesland verbeeld is.

Leeuwarder Courant, 3 september 1997, Ritueel helpt om verdriet beter te verwerken
Robert van Woestijne: Intervieuw met Louis Bakker n.a.v. het overlijden van Prinses Diana en het neerleggen van bloemen, kaartjes etc.

Alle kranten, 6 september 1997, Moeder Theresa overleden
De in 1979 met de Nobelprijs onderscheiden moeder Theresa is op vrijdag 5 september op 87 jarige leeftijd aan een hartaanval overleden.

Volkskrant, 6 september 1997, Lesbische moeder mag kind van partner niet adopteren
Lesbische moeders krijgen van de Hoge Raad niet het recht kinderen te adopteren die ze opvoeden. Het afstammingsrecht (red.: en dus ook het erfrecht) gaat er van uit dat een kind een moeder en een vader heeft. De moeders gaan nu in hoger beroep bij het Europees Hof.