Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
Week 43 , 20 oktober t/m 26 oktober 1997
ANEEN, ledenblad ABVA-KABO FNV, Oktober 1997
Dood op zijn Amerikaans, McDeath verovert Hollandse groeimarkt

Catheleyne van der Laan: Artikel over de Amerikaanse uitvaartmaatschappij Service Corperation International (SCI). Dit bedrijf heeft met de overname van GWE-uitvaartverzorging in Zeist (11 vestigingen en 2 crematoria in respectievelijk Terneuzen en Nieuwegein) haar 'eerste' stap gezet in Nederland. Het bedrijf is in het buitenland bekend/berucht om zijn commerciële aanpak. Het verzorgt in totaal 510.000 uitvaarten per jaar over de hele wereld en heeft ruim 34.000 mensen in dienst en een omzet van 2,3 miljard dollar. Het belangrijkste doel -zo staat in het jaarverslag- is shareholder-value. Als de aandeelhouders maar tevreden zijn.

Verschillende kranten, 22 oktober 1997. Kinderoppas aan huis tijdens begrafenis
ANP: Kinderen kunnen tijdens de begrafenis en crematies thuisblijven. De Monuta heeft afspraken gemaakt met de landelijke organisatie NTN Thuiszorg. De kinderoppas aan huis kost f 150,- voor 4 uur.

Vrijwel alle kranten, 22 oktober 1997, Maarten van Traa, 2de Kamerlid voor de PvdA overleden
Ten gevolge van een auto-ongeluk is Maarten van Traa (bekend o.a. als voorzitter van de IRT onderzoeks-commissie) om het leven gekomen.

Bert Haanstra Vrijwel alle kranten, 25 oktober 1997
Bert Haanstra, cineast overleden

Op 81 jarige leeftijd is Bert Haanstra, Nederlands bekendste cineast overleden. Haanstra was vooral bekend geworden door zijn films als "De Fanfare" en "Dokter Pulder zaait papavers".

Curiosa:
Prinses Diana Volkskrant, 20-26 oktober, Dianarama   (reeks over ontwikkelingen/nieuws e.d. n.a.v. de dood van prinses Diana)
37 dagen na het verschijnen van de single Candle in the Wind is de single White Christmas van Bing Crosby van de eerste plaats op de ranglijst van de meest verkochte singels verdreven. Volgens het Book of Records zijn er nu 31,8 miljoen exemplaren van Candle in the Wind verkocht
.