Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
Week 50 , 15 december t/m 20 december 1997

Leeuwarder Courant, 16 december 1997, D66-senator: meevaller naar Nabestaandenwet
ANP: D66-senator Eddie Schuyer vindt dat de belastingmeevaller over dit jaar deels moet worden gebruikt om de Algemene Nabestaandenwet verder te versoepelen. Het kabinet heft onlangs de Nabestaandenwet al versoepeld, daar werd een bedrag van zo'n f 120 miljoen voor uitgetrokken.
Meerdere kranten, 16 december 1997, Man (76 jaar) weigert huis te verlaten en overlijdt
Een 76 jarige weduwnaar is na een honger en dorststaking van 12 dagen overleden. De man voerde deze actie omdat hij weigerde zijn woning te verlaten. Daar hadden hij en zijn onlangs overleden echtgenote 33 jaar gewoond. De familie van de vrouw had hem via de rechter gedwongen het pand te verlaten. Het huis was familiebezit en voor een kwart gedeelte eigendom van de bewoners.
Meerder kranten, 16 december 1997, Crematie van 21.000 schedels.
Op 15 december zijn in Samut Sakhon, zo'n veertig km ten zuiden van Bangkok 21.000 schedels van nooit opgeëiste stoffelijke overschotten verbrand. Voor de ceremonie begon werden her en der 'gouden' blaadjes tussen de schedels gestoken.
Volkskrant, 20 december 1997, Grafrechter
Een familiegraf kopen en de kosten tijdens het leven fiscaal aftrekken: geen droom van een tax driven burger, maar resultaat van een bijna onnavolgbare rechterlijke verfijning van de fiscale aftrek van grafrechten. De rechter besliste vorig jaar dat de kosten van een grafrecht onder een aantal voorwaarden fiscaal aftrekbaar mogen zijn. Het grafrecht mag echter niet overdraagbaar zijn en de koopsom mag niet worden terugbetaald. De Rotterdamse bestuursrechter Willem van der Putten heeft naast zijn werk als rechter van de grafaftrek een heus beroep gemaakt. Zijn klanten sluiten bij hem een contract dat voldoet aan alle voorwaarden voor fiscale aftrek.
Volkskrant, 20 december 1997, Site-seeing
HUNEBED Nooit geweten dat er precies 54 hunebedden in Nederland te vinden zijn. Ze staan allemaal bij elkaar op de site van Hans Meijer. http://www.noord.bart.nl/~meijer

Curiosa
Dianarama, een reeks in de Volkskrant met berichten n.a.v. het overlijden van prinses Diana
De namen van de kinderen van prinses Diana zijn in ineens zeer populair. Veel Britten zijn hun baby's William of Harry gaan noemen. De naam Diana voor pas geboren meisjes komt overigens vrijwel niet voor. De Britse posterijen zijn van plan een serie Diana herdenkingszegels uit te geven. De familie heeft nu uiteindelijk toch toestemming hiervoor gegeven. Eerder brachten Honduras en het Caribische eiland Nevis al postzegels uit met Diana's beeltenis.

Loop naar de droes en zak in je graf, een nieuwe reeks in de Volkskrant, waarin lezers opgeroepen wordt om bijdragen met 'verwensingen' te leveren. Uit de reeds hier vermelde verwensingen blijkt de dood en het graf redelijk populair te zijn.