Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
Week 7 , 9 februari t/m 15 februari 1998
Verschillende kranten, 9 februari 1998, Euthanasie ook 'zaak verzorger'
ANP: Zelfbeschikkingsrecht van zieke mensen zou een onderwerp moeten zijn dat deel uitmaakt van de opleidingen in de verzorging. Volgens PvdA kamerlid Oudkerk (op het 25 jarig bestaan van de
NVVE) zouden verzorgenden plaats moeten nemen in de regionale commissies die een oordeel vellen over artsen die euthanasie hebben uitgevoerd.

verschillende kranten, 10 februari 1998, Bloemen en sigaren op het graf van Brecht
AP: Theaterliefhebbers hebben gisteren met het leggen van bloemen en een kist sigaren op zijn graf in het Berlijnse Dorotheenstad herdacht dat de Duitse schrijver Bertolt Brecht honderd jaar geleden werd geboren.

Leeuwarder Courant, 11 februari 1998, Danny's laatste reis eindelijk begonnen
Dinsdag 14.21 uur. wordt de Tarusraket op luchtmachtbasis Vandenberg gelanceerd. Aan boord van de Taurusraket bevindt zich zeven gram van de as van de vorig jaar september overleden Danny. Danny was Star Trek-fan die net als zijn idool gene Roddenberry een ruimtegraf wilde

Verschillende kranten, 13 februari 1998, Liefde en dood in de nieuwe Roman van Connie Palmen
Vanaf vandaag is in de boekwinkel te koop de nieuwe Roman I.M. van Connie Palmen te koop. In deze roman ( In Memoriam/Ischa Meijer) beschrijft ze o.a. haar leven met Ischa Meijer.

Algemeen Dagblad, 13 februari 1998, Dochter hield lijk van moeder opgebaard
Een 48 jarige vrouw in het Duitse Wesel heeft bijna een jaar het lijk van haar moeder in huis gehad. Na een verontrust telefoontje van de buren aan de politie, ontdekten de laatsten de afgesloten kamer waar de moeder was opgebaard., die overigens een natuurlijke dood was gestorven. Deze dochter is uiteindelijk opgenomen in een psychiatrische Inrichting.

Leeuwarder Courant, 14 februari 1998, Vrouw steelt van graven bloemen.
Een vijftigjarige vrouw is in Jubbega opgepakt nadat ze op heterdaad was betrapt op het stelen van bloemen van graven.

 

Curiosa:
Prinses Diana Verschillende kranten, 9 februari t/m 15 februari 1998, ontwikkelingen/ nieuws n.a.v. de dood van prinses Diana
Het handgeschreven origineel van Elton John's 'Candle in the Wind' heeft op de veiling in Los Angeles f 800.000,- opgebracht.