Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
Week 12 , 16 maart t/m 22 maart 1998
LSR Nieuwsbrief, 11e jaargang, nr.1, maart 1998
In de nieuwsbrief o.a.:
1. Vrije keus in het nieuws (boeken, raket, groeimarkt, tentoonstelling, internet)
2. 10 jarig bestaan landelijk steunpunt rouwbegeleiding
3. Paul Boelen: Anders rouwen, verstoorde rouw.
3. Marianne Cuisinier: column:  Hoe weg is dood?
plus een uitgebreide lijst met nieuwe publicaties, boeken etc en een uitgebreide agenda met cursussen.
Voor een abonnement op deze nieuwsbrief

Verschillende kranten, 17 maart 1998, Steeds meer ouderen sterven door ongeval in en rond huis
ANP: Volgens de stichting Consument en Voorlichting laten circa 1700 senioren het leven door een ongeval in en rond het huis. "Omdat het aantal ouderen de komende jaren toeneemt, zal ook het aantal ziekenhuisopnamen stijgen volgends de stichting

Volkskrant, 17 maart 1998, Artsen steunen voorstel D66 voor euthanasie
De artsenorganisatie KNMG en De Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie (NVVE) zijn tevreden over het voorstel van D66 om euthanasie onder voorwaarden niet meer strafbaar te stellen. Als euthanasie is gelegaliseerd, zullen meer artsen euthanasie gaan melden, verwacht het KNMG.

Groene Amsterdammer, 18 maart 1998, Mummies van Oranje
René Zwap: artikel over het begraven van het hart van Willem van Oranje naast zijn lichaam. Dit is niet zo bijzonder, het was zelfs gewoonte bij de vorstenhuizen in Europa. Hij beschrijft hierbij o.a. de Augustinekerk in Wenen waar maar liefst 54 Habsburgse harten apart zijn 'begraven'.

Leeuwarder courant, 18 maart 1998, Goede terminale zorg voorkomt Euthanasie
Dick Hofland: artikel n.a.v. het symposium in Ede over de specifieke zorg door verpleeghuizen bij terminale patiënten.

Volkskrant, 20 maart 1998, Muziek terwijl u begraven wordt
artikelover vernieuwen in de uitvaart, naast dat er kisten in allerlei formaten en kleuren geleverd kunnen worden, hoeft niemand er meer raar van op te kijken als er binnenkort een heavy-metal groep het podium betreed om de overledene adieu te zeggen.

Volkskrant, 19 maart 1998, Honderd sierurnen tentoongesteld
foto met onderschrift: De Twilight memoralshop in Hilversum houdt tot 11 april a.s. een expositie met in totaal 100 urnen

Verschillende kranten, 21 maart 1998, 11 april a.s. 2 uur durend programma rond orgaandonatie
GPD: Op 11 april a.s. wordt een twee uur durend programma door Ivo Niehe en Ria Bremer gepresenteerd dat geheel zal gaan over de orgaandonatie

 

Curiosa:
Prinses Diana Verschillende kranten, 16 maart t/m 22 maart 1998, ontwikkelingen/ nieuws n.a.v. de dood van prinses Diana
De Diana film "The People's Princess" over het leven van Diana wordt i.v.m. technische redenenen niet in april maar pas op 2 mei op de Nederlandse tv uitgezonden.
In Groot Brittannië is sprake van de oprichting van Diana's Angels, een korps van verpleegkundigen die belast worden met de verzorging van kinderen. Het gaat om een mobiele brigade van kinderverzorgsters aldus de woordvoerder van het Diana herdenkingscomité.
Mohammed Al Fayed (de vader van "Dodi") weigert te geloven dat het een gewoon auto-ongeluk is geweest waarbij Dodi en Diana omkwamen. Hij is er 99,9% van overtuigd dat het een complot is.
152.000 mensen hebben al een toegangskaartje gekocht voor toegang tot het landgoed van de Spencers in Althorp, waar Diana is begraven.