Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen
Week 14, 30 maart t/m 5 april 1998
maart 1998 Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor het uitvaartwezen, maart 1998, Thema begraafplaatsen
In het blad de vaste rubrieken: nieuws; met o.a Aanmoedigingsprijs van de Facultatieve voor begraafplaatsen, funeraire bloemsierkunst, wijziging Wet op Lijkbezorging, Internet-fusie of niet. Producten, Agenda, Column 'Kritiek' door H. Kok, Column 'Medelijden' door Rien Schouten, Column Recht:" Gemiste kans" door mr. Frank Mutter, Column estafette: 'Sterven en leven' dit keer door Rena Andersen, Boeken, Opinie -privatiseren?-, Achtergrond, en drie hoofdartikelen.
Nieuwe Oosterbegraafplaats wordt zelfstandiger bedrijf
Dick Duynhoven: artikel over de verzelfstandiging van de begraafplaats.
De groene begraafplaats
Ada Wille: artikel over de functie van beplanting, de vormgeving en
inrichting, het beheer en toenemend belang van de begraafplaats als
groene oase in de stedelijke omgeving.
Spektorren en bromvliegen
Jasper Enklaar:: artikel over forensische entomologie, een wetenschap waarbij het onderzoek naar/vinden van insecten op doden
als juridisch bewijsmateriaal kan worden gebruikt.

Uitvaartwezen, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nr 4, april 1998
In het tijdschrift: actueel: advies pleit voor toestaan thanatopraxie, privégraf in natuurgebeid mag blijven,
kinderen en de dood, agenda, portret dit keer: Twillight Memorial Shop, Wet & Werk: opgraven, schudden en ruimen, nieuws, lokale nieuwsflitsen en een 4 tal hoofdartikelen:
Uitvaartcentra schudden hun kille imago af
Niolien Reith:  artikel over een sterk veranderende inrichting van uitvaartcentra, steeds meer worden zij 'gezelliger/huiselijker' ingericht.
Gevarieerde
asbestemmingsmogelijkheden in symbolische vormgegeven urnenveld
Esther krijgsman: artikel over de Algemene Begraafplaats Noord in Oosterbeek waar een bijzonder urnenveld is aangelegd.
Mogen alle mortuariumkosten door gezondheidsinstellingen worden doorberekend?
Frank Mutter: artikel n.a.v. een rechtzaak die deze zomer diende voor de kantonrechter in Groningen
Liever geen bloemen (Toneelstuk over rouw)
Ether Krijgsman: artikel over theathergroep à la carte. De theathergroep brengt in korte aaneengeschakelde scènes velen aspecten van de rouw voor het voetlicht. het is een aanrader voor eenieder die professioneel met rouwenden te maken heeft.

Consumentengids, nr.4 ,april 1998
Geen geld voor dure crematie
In de rubriek vraag en antwoord wordt een zaak behandeld waarin de opdrachtgevers duidelijk een limiet hadden aangegeven voor de maximale kosten van de uitvaart. Achteraf bleek dat de uitvaartverzorger zich daar niet aan had gehouden.

Verschillende kranten, 31 maart 1998, gerechtshof in Leeuwarden doet alsnog onderzoek naar vierde Tjoelker verdachte meindert.jpg (30802 bytes)
Naar de achttienjarige verdachte die in eerste instantie niet vervolgd zou worden, wordt nu n.a.v. de klacht die Meindert Tjoelker zijn vriendin indiende tegen de beslissing van de officier van Justitie toch een onderzoek gestart.

Verschillende kranten, 1 april 1998, Werving van donororganen is een succes
ANP: zes op de tien mensen die het vragenformulier over orgaandonatie hebben teruggestuurd, willen na hun dood organen afstaan voor anderen'

Verschillende kranten, 2 april 1998, Boom verhuist naar familiegraf
ANP: Een Schiedamse familie laat een boom verhuizen van haar tuin naar de Algemene begraafplaats in Rotterdam-Crooswijk. De moerascypres was namelijk in de afgelopen 20 jaar gegroeid tot een ruim 10 meter hoge boom. Om overlast voor de buren te voorkomen lieten de eigenaren de boom overbrengen naar de begraafplaats.

Curiosa:
Prinses Diana Verschillende kranten, 30 maart t/m 5 april 1998, ontwikkelingen/ nieuws n.a.v. de dood van prinses Diana
Hasbro de Amerikaanse speelgoedfabrikant heeft een overeenkomst gesloten met het Diana herdenkingsfonds over de produktie van een pop naar evenbeeld van de prinses. In Groot-Brittannië is al kritisch gereageerd op dit voornemen.
Earl Spencer, de broer van Diana, heeft vorige week Cambodja bezocht in het kader van de internationale anti-landmijn campagne. Hij woonde uit naam van Diana een diploma-uitreiking bij voor prothesemakers. Diana, was bij leven het boegbeeld van de anti-landmijn campagne.
Een zilveren trofee die prinses Diana als tiener in 1976 won bij een danswedstrijd, is maandag op een veiling voor ruim 23 duizend gulden van de hand gegaan. De opbrengst van de veiling was bedoeld om haar oude school uit de schulden te helpen.
Terwijl nu nog "iedereen" rouwt om de dood van Diana is men in Oostenrijk al begonnen met de voorbereidingen van de keizerin Sissi herdenkingen. Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat keizerin Sissi tragisch om het leven kwam (ze werd door een jonge Italiaanse anarchist om het leven gebracht). De grote toeristenklapper van het Sissi jaar wordt de gecombineerde Sissi/Diana expositie in slot Albeck. de tentoonstelling, die Twee koninklijke verdoemden, Twee idolen van hun tijd is genoemd, gaat diep in op de treffende overeenkomsten tussen de prinses en de keizerin.

 

 

Hier kan uw advertentie staan