Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen

Week 16, 13 april t/m 20 april 1998
overzicht eerdere uitgaven

Verschillende kranten, 13 april 1998, Vier jongens van 10 jaar vernielen graven
ANP: In Kerkrade hebben 4 jongetjes 28 graven vernield. Een van de ouders kwam zelf aangifte doen van het feit. Volgende week gaat het viertal zelf meehelpen met het herstel. De ouders van de kinderen moeten voor de kosten opdraaien

Leeuwarder Courant, 16 april 1998, Zaak Tjoelker meindert_small.jpg (724 bytes) op 15 juni voor het hof
De strafzaak Tjoelker wordt op 15 juni a.s. behandeld. Zowel het Openbaar ministerie als de verdachten hadden hoger beroep ingesteld. Voor de behandeling is de hele dag uitgetrokken

In vrijwel alle kranten, 16 t/m 19 april 1998, Aandacht voor behandeling Algemene Nabestaandenwet (ANW)
Het kabinet heeft meer geld toegezegd voor een verdere versoepeling van de ANW. Voormalige AWW gerechtigden mogen afhankelijk van hun inkomen, meer bijverdienen zonder dat er op hun uitkering wordt gekort. Daarnaast wordt de bodemuitkering die zij mogen houden opgetrokken van 30% van het minimumloon opgetrokken naar 30% van het bruto-minimumloon. Dit scheelt hen maandelijks meer dan f 100,- De veranderingen gelden met terugwerkende kracht tot 1 januari 1998.

Verschillende kranten, 16 april 1998, Regeringsfracties: vervolging bij niet melden van euthanasie
ANP: Artsen die een euthanasiezaak niet melden zijn strafbaar en kunnen worden vervolgd wegens moord. Artsen die op nadrukkelijk verzoek van de patiënt euthanasie uitvoeren en aan de wettelijke eisen voldoen, zijn niet meer strafbaar.

Leeuwarder Courant, 18 april 1998, Winst Singel De Kast gaat naar goede doel
De winst van de nieuwe single gaat naar een voorlichtingsproject van het Fonds Slachtofferhulp. De tekst "van zo jong"is uiteraard geïnspireerd op de geweldadige dood van Tjoelker. De indrukwekkende herdenking van Tjoelker was voor De Kast een van de redenen om dit project door te zetten.

Verschillende kranten, 18 april 1998, Uitbaten lijkwade Turijn veroordeeld
EPD: In protestantse kring in Italië klinkt ongezouten kritiek op de rooms-katholieke verering van het relikwie. "Een godsdienst die zich gedwongen ziet om uit een leeg graf rites op te vissen loopt het risico de opstanding van Christus te loochenen", aldus Giuseppe Platone, vice voorzitter van de Italiaanse Bond van protestantse kerken.

Leeuwarder Courant, Ouders overleden kind bij elkaar
Een kind verliezen is een van de meest ingrijpende ervaringen die een mens kan meemaken. Meestal dompelt een dergelijke ervaring de ouders jarenlang in rouw. Daarom organiseert De werkgroep Friesland van de Vereniging Ouders van een overleden kind een contactmiddag voor lotgenoten in Leeuwarden.

Curiosa:
Prinses Diana Verschillende kranten, 13 april t/m 20 april 1998, ontwikkelingen/ nieuws n.a.v. de dood van prinses Diana
Graaf Spencer wil Diana's zoons William en henry betrekken bij de inrichting van het herdenkingsmuseum dat hij aan het opzetten is voor zijn zuster. het museum dat Spencer inricht in een vroegere stal op het landgoed waar Diana begraven ligt zal dagelijks open zijn van 1 juli t/m 30 augustus. De graaf is van plan een urn van 1.20 meter hoog te laten plaatsen op een sokkel van 2.70 meter in de buurt van het eilandje waar Diana ligt begraven.
Uit een onderzoek van de Daily Telegraph blijkt dat 90% van de Britten vindt dat de nagedachtenis aan Diana wordt misbruikt.
Het Dianafonds heeft zich onlangs uitgesproken tegen het gebruik van haar afbeelding op bepaalde commerciële produkten. Zo zal er geen plastic hoofd van Diana komen op een Sindy pop, ook mag er o.a. geen afbeelding van haar of haar naam op alcohol houdende dranken komen.

 

 

Hier kan uw advertentie staan