Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen

Week 18, 25 april t/m 3 mei 1998
overzicht eerdere uitgaven

april98.jpg (1375 bytes) Uitvaart, onafhankelijk vakblad voor het uitvaartwezen, april 1998, Thema natuursteen
In het blad de vaste rubrieken: nieuws; met o.a symposium Jong Verlies, Concerten in Zwolle en Driehuis, Monuta jubileert, Epitaaf in de prijzen, Evaluatie Wet op Lijkbezorging, Producten, Agenda, Column 'Curiosa' door H. Kok, Column 'Flink' door Rien Schouten, Column Recht:" Aurore versus Yves" door mr. Frank Mutter, Column estafette: 'Achter gesloten deuren' dit keer door Lammert Koops, Stemmen uit het vak: Uitvaarttarieven per gewicht?, Achtergrond; vragen over orgaandonatie, muziek voor afscheidsceremonie, en drie hoofdartikelen.
Minister Dijkstal: Grenzen niet aan te geven
Jasper Enklaar: interview met Minister Dijkstal over een aantal zaken die tijdens zijn bewindsperiode zijn behandeld. Zoals de verruiming van de mogelijkheden voor asverstrooiing, lijkomhulselbesluit, thanatopraxie etc.
'De combinatie natuursteen en glas wekt perfect
Artikel over het toenemend gebruik van glas in combinatie met natuursteen, in het artikel worden ook de voor- en nadelen van deze combinatie behandeld.
Huis te vraag
Puck Kooy: artikel over de dreigende teloorgang van de oude begraafplaats annex stadstuin Huis te Vraag aan de Rijnsburgerstraat in Amsterdam.

Verschillende kranten, 24 april 1998, Zelfmoord gepleegd op graf vriendin
ANP: Na ruim acht maanden onderzoek heeft de politie kunnen vaststellen dat een 42 jarige man uit Schelluinen op 12 augustus vorig jaar zelfmoord heeft gepleegd. De man werd destijds met een schot in de borst op het graf van zijn vriendin gevonden.

Leeuwarder Courant, 28 april 1998, Zwarte gordijnen leiden naar lijk
Zwarte gordijnen in een caravan hebben er toe geleid dat zondagavond het stoffelijk overschot van een man is gevonden. Uit eerste onderzoeken is gebleken dat het stoffelijk overschot zeker twee maanden in de caravan heeft gelegen.

Verschillende kranten, 29 april 1998, Foto's begrafenis steun bij verwerken van dood
Artikel over de uitzending op woensdag van het RVU programma 'Kaap de Goede Hoop' waarin het de uitvaartfotografie van Profubo wordt behandeld. In het programma is o.a. een interview opgenomen met een nabestaande die 'enthousiast' verteld over de foto's die gemaakt zijn op de uitvaart van zijn jongere broer.

 

 

Hier kan uw advertentie staan