Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen

Week 19, 4 mei t/m 10 mei 1998
overzicht eerdere uitgaven

Uitvaartwezen, onafhankelijk vakblad voor de uitvaartbranche, nr 4, april 1998
In het tijdschrift: actueel: wijziging asbestemming aangenomen,
NUVA neemt Nieuw Eykenduynen over, agenda, portret dit keer: beheerder: Karel de Beurs, nieuws, produktnieuws: Crematie- urnen, lokale nieuwsflitsen en een 3 tal hoofdartikelen:
Het beheer van een bijzondere begraafplaats
drs J. Rutjens: artikel over Engelands beroemdste begraafplaats:
Highgate in Londen. Als je over de begraafplaats wandelt lijkt het wel of hij in verval is, echter dat klopt niets van het is een uiterst professioneel gerunde onderneming, met oog voor het verleden
Kostendekkend begraven, kan dat?
Jacqueline Rutjens: artikel n.a.v. een notitie van VB Deloitte & Touch welke gemaakt is i.s.m. de vereniging Stadswerk en de werkgroep Begraafplaatsen en crematoria.
Veranderende asbestemming in de praktijk
mr. W.G.M. van der Putten: artikel over de wetswijziging Verruiming asbestemming die inmiddels in werking is getreden.

Aneen, ledenblad van de vakbond ABVA-KABO, 9 mei, nr. 10
Gaten in 'weduwenwet' gedicht

Artikel n.a.v. de bijstelling van de ANW onlangs in de tweede kamer. Voor de oude gevallen is de inkomensachteruitgang iets verzacht. De bodemuitkering is iets opgetrokken. Ook de inkomensvrijlating voor inkomen uit arbeid, evenals voor mensen met een uitkering wordt iets opgetrokken.

Leeuwarder Courant, 4 mei 1998, Monument Sneek bij herindeling vergeten
De gemeente Sneek heeft veertien jaar lang het bezit van een klokkenstoel op de begraafplaats Loënga aan de buurgemeente gelaten. De klok wordt overigens binnenkort met subsidie van de gemeente Sneek gerestaureerd.

Verschillende kranten, 5 mei 1998, Elektronisch wandelen langs Leeuwarder graven.
Artikel over de opening van de homepage van de Oude Stadsbegraafplaats Leeuwarden. De eerste begraafplaats in Nederland, met een uitgebreide beschrijving (in het Nederlands, Fries en Engels) en voorzien van foto's, die op het Internet is te vinden.


Curiosa:
Prinses Diana Verschillende kranten, 4 mei t/m 10 mei 1998, ontwikkelingen/ nieuws n.a.v. de dood van prinses Diana

Kia wilde Diana reclamespot
De Zuid Koreaanse autofabrikant Kia heeft overwogen om een reclamespot te maken met als uitgangspunt de situatie die Prinses Di fataal werd. De reclamespot zou gaan over Diana die in een Kia rijdt en wordt achtervolgd door persfotografen. Ze zou ditmaal op het nippertje (aan de persfotografen en de dood) weten te ontsnappen.
James Hewitt, de voormalige minnaar van Diana, zegt dat hij nooit van plan is geweest de liefdesbrieven van Diana te verkopen.
De moeder en de broer van Diana vinden dat het Dianafonds moet ophouden te bestaan, omdat het 'smakeloze dingen' doet. Ze doelen hier onder meer op het logo dat op magarinekuipjes verscheen.

 

Hier kan uw advertentie staan