Uitvaartinformatie/-nieuws

logo uitvaart.org & gedenkboek.nl

Uit de dag-/week-/maand- en vakbladen

Week 20, 11 mei t/m 17 mei 1998
overzicht eerdere uitgaven

LSR (Landelijk Steunpunt Rouwbegeleiding), uitgave mei 1998, extra nieuwsbrief
De extra uitgave is ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Landelijk Steunpunt Rouwbegeleiding. Deze nieuwsbrief bevat o.a. de volledige tekst van twee voordrachten gehouden tijdens de jubileumviering. Ook treft u in deze nieuwsbrief een interview aan van mr. E.L. de Groene-Lange met dr. C.W.M. Kienhorst aan over het project nabijblijven en een verslag van een gesprek met dr. J. de Keijzer over de werkzaamheden van een rouwtherapeut.

Algemeen dagblad, 11 mei 1998, Cursus voor omgaan met rouwenden
Artikel n.a.v. de viering van het 10-jarig bestaan van de LSR. In het artikel o.a. aandacht voor kinderen die eigenlijk op de basisschool een cursus medeleven zouden moeten hebben, om op latere leeftijd rouwenden beter te kunnen bijstaan. Nu weten mensen vaak niet hoe ze iemand kunnen helpen die een dierbare heeft verloren. citaat van prof. Van den Bout: "En de babyboomgeneratie, die de aandacht vaak vrij dominant voor zichzelf opeist, wordt ouder. Nu het graf dichterbij komt, gaat deze generatie nadenken over de dood".

Leeuwarder Courant, 11 mei 1998,   Uitvaart voorbereid in Swichumer kerk.
Foto met onderschrift n.a.v. de opening van de Stichting Uitvaart-Informatie Friesland (een samenwerkingsverband van atelier Rissa, Uitvaartfotografie Profubo, Uitvaartzorg Comes en de Uitvaart Internet Diensten), in het kerkje worden o.a. lezingen, en tentoonstellingen georganiseerd, ook kan men hier op het internet allerlei informatie opzoeken en bekijken.  

Volkskrant, 12 mei 1998, Leven en dood
Door lezers geschreven column, dit keer over de reacties van een ouder en een kind al sprekend over de dood. Citaat: "Als je dood bent leggen ze je dan gewoon buiten op de koude stenen en lig je daar dan helemaal alleen".

Telegraaf, 12 mei 1998, Oproer rond begrafenis Pakistaanse bisschop
AP: In de Pakistaanse stad Faisalabad heeft een menigte moslim-extremisten gisteren huisgehouden in een christelijke wijk. De rellen hadden plaats tijdens de begrafenis van de rooms-katholieke bisschop John Joseph, die woensdag zelfmoord had gepleegd uit protest tegen de doodstraf die conform de Pakistaanse heiligschenniswet is uitgesproken tegen een christelijke man wegens het belasteren van de islam.

Intermediair, 14 mei 1998, Laatste botje van Kennnewick Man moet terug
Een botje van 1,5 gram van de resten van Kennewick Man (van de 9000 jaar oude resten van de oudst gevonden Amerikaan) moet worden teruggeven aan de Indianen die de resten claimen als 'een voorouder'. Uit de testen tot nu toe is echter gebleken dat het waarschijnlijk gaat om een bewoner met 'blanke trekken'. Nu de resten moeten worden teruggeven vrezen wetenschappers dat de resten 'besmet' raken met modern DNA, waardoor onderzoek vrijwel niet meer mogelijk is.

 

Hier kan uw advertentie staan